Ο Ιωνικός επιστρέφει για τα καλά και ο κόσμος του ζει έντονα τις μεγάλες στιγμές, πίνοντας νερό στ’ όνομα του Βαγγέλη Τσάπα, ο οποίος ήρθε στη Νίκαια για να βοηθήσει να ζωντανέψει το ένδοξο παρελθόν με πράγματα που κάποιες φορές ίσως και να φαντάζουν βγαλμένα από ένα ευχάριστο όνειρο.

Πέρυσι, έκανε ηχηρές κινήσεις φερνοντας στη Β’ Εθνική μεγάλα αστέρια όπως ο Φώτης Βασιλόπουλος, ο Βαγγέλης Καράμπουλας και όχι μόνο, οι οποίοι παρέμειναν και με τις νέες “βόμβες” (Λιακόπουλος κτλ) που έπεσαν από τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας δημιούργησαν ένα σύνολο που παίζει εντυπωσιακό μπάσκετ. Όμως, ο Τσαπας έδειξε και με τα κατορθώματά του στον Φάρο Κερατσινίου ότι κουβαλάει άπειρη ”τρελα” και τερμάτισε τη λέξη ”μπαμ”, πραγματοποιώντας την κορυφαία μακράν της δεύτερης μεταγραφή στην ιστορία της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Η έλευση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη έμοιαζε αρχικά με ένα καλά στημένο… παραμύθι, στο οποίο ο Τσάπας φρόντισε να δώσει σάρκα και οστά, εκπλήσσοντας ίσως και τον ίδιο τον Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να αρνηθεί την πρόταση που του έγινε. Και για να μπορέσεις να πείσεις έναν απ’ τους πιο “ντελικατους” ψηλούς σε Ελλάδα και Ευρώπη τα τελευταία χρόνια να παίξει στην Α2 μαρτυρά πολλά.

Τα αποτελέσματα εμφανή εντός παρκέ. Ο Ρόλαντ Σάφτενααρ που θα αποτελούσε τον ηγέτη οποιασδήποτε ομάδας στην Α2 είναι αλλαγή και ο Μαυροκεφαλίδης κάνει κατάθεση ποιότητας κάθε εβδομάδα. Στην Καρδίτσα ήταν η αιτία της απόδρασης, στο ματς με το Μαρούσι έβαλε “σβηστά” 24 πόντους και το ταξίδι… συνεχίζεται.

Σχετικά άρθρα