Πολλά είναι τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες στη Σερβία με αποτέλεσμα η ελληνική κυβέρνηση να λάβει την απόφαση την Κυριακή (5/7) ώστε να κλείσουν τα σύνορα με τη γειτονική χώρα.

«Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας (6/7) μέχρι και τις 15 Ιουλίου αναστέλλεται η διέλευση Σέρβων πολιτών από όλα τα σημεία εισόδου της Ελλάδας, όπως ενημέρωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, και αναφέρεται σχετικά ότι «η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

Από την πλευρά του, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς κάλεσε τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν για την Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν.

Με τη σειρά του, ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού Ράσιμ Λιάγιτς δήλωσε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν1 ότι «η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στην Σερβία και με δεδομένο ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό πολλοί Σέρβοι τουρίστες».

Σχετικά άρθρα