Μετά την ανακοίνωσή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που αναφέρεται στους περιορισμούς που προβλέπονται για τον αθλητισμό η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφάσισε την αναστολή όλων των διοργανώσεων που τελούνται υπό την αιγίδα της, μέχρι την λήξη των μέτρων αυτών, ενώ παράλληλα και η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής αποφάσισε την αναστολή όλων των αγώνων που διοργανώνει, από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020.

Συνέπεια των προαναφερόμενων αποφάσεων η αναστολή, από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, όλων των αγώνων και προπονήσεων, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, των τμημάτων του Αθλητικού Ομίλου Αμύντα που αφορούν τα κορυφαία τμήματα που αγωνίζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών και Γυναικών, αλλά και όλων των υπόλοιπων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και των Ακαδημιών που ανήκουν στην Ένωση της Αττικής.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Η προσπάθειά μας να χρησιμοποιηθεί το ανοικτό μας γήπεδο, προσαρμόζοντας το πρόγραμμα μας, ώστε να μην χάσουν οι αθλητές μας τις προπονήσεις τους δεν μπορεί να υλοποιηθεί σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο.

Το τεχνικό επιτελείο της ομάδας και οι προπονητές θα προσπαθήσουν παρόλα αυτά να υποστηρίξουν τα τμήματά μας δίνοντας στους αθλητές μας εξατομικευμένα προγράμματα προπόνησης, φυσικής κατάστασης και ατομικής τεχνικής προπόνησης. Στα προγράμματα αυτά οι αθλητές θα εκτελούν μόνοι τους τις ασκήσεις και θα έχουν την εξ αποστάσεως τεχνική καθοδήγηση των προπονητών, εφόσον δεν είναι δυνατή η ατομική προπόνηση καλαθοσφαίρισης με την παρουσία προπονητή.

Παράλληλα θα καθιερωθεί εβδομαδιαία (1-2 φορές) τηλεδιάσκεψη των αθλητών των αγωνιστικών τμημάτων με τους προπονητές τους, προκειμένου να διατηρηθεί η επαφή μεταξύ των μελών της ομάδας και να υπάρχει ανατροφοδότηση για το προπονητικό πρόγραμμα, μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2020, που θα διαρκέσει η αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων. Επίσης στα σχέδιά μας είναι να υπάρξουν εκπαιδευτικά βίντεο προπονητικού περιεχομένου στο κανάλι του συλλόγου μας στο YouTube, όπως είχε συμβεί στο πρόσφατο lock down, προκειμένου να μπορούν και οι μικροί αθλητές της ομάδας με την επίβλεψη των γονέων τους να εξασκούνται ατομικά.

Ευχόμαστε να προσπεράσουμε την πανδημία όλοι μας με μηδενικές απώλειες και τη γρήγορη επιστροφή στην κοινωνική κανονικότητα, αλλά και στο άθλημα που αγαπάμε.

Καλή δύναμη σε όλους!!»

Σχετικά άρθρα