Η ΕΟΚ τονίζει ότι όλα αναφορικά με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων εξαρτώνται από την Πολιτεία και τις αποφάσεις της, με τον Νίκο Φαρμάκη, διοικητικό μέλος της Ομοσπονδίας να τονίζει στο «Magnesiasports» και στον Χρυσόστομο Τρίμμη ότι το σχέδιο είναι να ολοκληρωθούν φέτος κανονικά τα πρωταθλήματα, και μάλιστα χωρίς εκπτώσεις στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

«Όλα εξαρτώνται από την πανδημία. Σήμερα λέγονται κάποια πράγματα, την επομένη άλλα. Λέγανε ότι θα ανοίξουν γυμνάσια-λύκεια και άνοιξαν μόνο τα γυμνάσια. Περιμένουμε τι θα γίνει αυτήν την εβδομάδα ή την επόμενη. Η Ομοσπονδία είναι έτοιμη και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις ώστε τα πρωταθλήματα να συνεχιστούν» ανέφερε αρχικά ο κ. Φαρμάκης, συμπληρώνοντας κατηγορηματικά ότι το σενάριο ενός γύρου δεν κερδίζει κανέναν πόντο. «Εμείς θέλουμε να τελειώσουν οπωσδήποτε τα πρωταθλήματα ως έχουν, ακόμη και με εμβόλιμες αγωνιστικές, μιας και δεν μπορεί να γίνει φέτος κάτι παρόμοιο ως αναδιάρθρωση όπως την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Θα γίνουν τα πρωταθλήματα ακόμη και μέχρι τέλος Ιουνίου» σχολίασε σχετικά.

«Δίκιο έχουν όλοι-Αναγκαία η προτεραιότητα στις ακαδημίες»

«Δίκιο έχουν και οι παίκτες για την κατάσταση και δίκιο έχουν και οι σύλλογοι που δεν μπορούν να δουλέψουν οι ακαδημίες και το όλο θέμα αφορά περισσότερο τα ίδια τα παιδιά» δηλώνει ο κ. Φαρμάκης, στρέφοντας παράλληλα και τα πυρά του προς τους ειδικούς.

Για παράδειγμα σχολιάζει την ατάκα της παιδιάτρου, Βάνας Παπαευαγγέλου, στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας την περασμένη Παρασκευή, που υποστήριξε ότι η μπάλα αποτελεί μέσο μετάδοσης του ιού. «Στο σχολείο η μπάλα δεν τον μεταφέρει; Στα σχολεία είναι παιδιά που παίζουν, τρέχουν… Απαραιτήτως το πρώτο που πρέπει να ξεκινήσει είναι οι ακαδημίες. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά την ψυχοσύνθεση των παιδιών και πώς επηρεάζεται αυτή, όντας εκτός γηπέδου. Υπάρχουν εξωτερικοί χώροι και ανοιχτά γήπεδα, έστω και στο τσιμέντο, να βρεθούν τα παιδιά και να φύγουν από το σπίτι» απαντά ο κ. Φαρμάκης.

Όσον αφορά τους παίκτες, τονίζει: «Έχουν δίκιο όλοι τους αλλά δεν ευθύνεται η κάθε ένωση ή η Ομοσπονδία. Εμείς συμπαραστεκόμαστε και ταυτιζόμαστε με τις απόψεις των παικτών. Το βασικό θέμα αυτή τη στιγμή είναι το να γίνουν τα πρωταθλήματα και αυτό είναι το κύριο αντικείμενο των σχεδίων μας».

Σχετικά άρθρα