Τα σενάρια για την επανέναρξη της Α1 και της Α2 Γυναικών είναι πολλά. Όποτε και αν θα γίνει αυτή θα είναι μία τεράστια ευκαιρία για τις Ελληνίδες καλαθοσφαιρίστριες να βγουν μπροστά, να πρωταγωνιστήσουν, να κερδίσουν το επόμενο συμβόλαιο τους.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ακολουθεί τα μέτρα που ισχύουν για τις σχολικές μονάδες κάτι που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του έτους δε θα επανέλθει καμία αθλητική δραστηριότητα. Στο καλύτερο σενάριο να αρχίσουν οι προπονήσεις στις αρχές του 21 και με τις τέσσερις εβδομάδες που θα χρειαστούν για προετοιμασία οι επίσημοι αγώνες πάνε για… καλό Φεβρουάριο.

Οι ομάδες της Α1 που έχουν κρατήσει ξένες αθλήτριες είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Πόσες ξένες θα είναι διαθέσιμες τον Φεβρουάριο; Ποιες ομάδες θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για αεροπορικά, τετραψήφια συμβόλαια, σπίτια κτλ για μία σεζόν που θεωρείται χαμένη;

Ο κλήρος θα πέσει στις Ελληνίδες. Τα ρόστερ δε θα έχουν καμία σχέση με τα αρχικά, με τις δυναμικότητες των ομάδων να πέφτουν αρκετά κάτι που συνεπάγεται και με την ποιότητα του Πρωταθλήματος. Οι Ελληνίδες παίκτριες λοιπόν που θα κληθούν να βγουν μπροστά, πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά για να δείξουν ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν.

Πόσες ομάδες θα αντέξουν την επανέναρξη;

Η επανέναρξη των προπονήσεων και των αγώνων θα γίνει με πολύ αυστηρούς κανόνες όπως έχει γίνει γνωστό. Οποιοσδήποτε έχει σχέση με τις ομάδες και βρίσκεται σε προπονήσεις και αγώνες θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνει τεστ covid-19 κάθε εβδομάδα. 18-19 τεστ την εβδομάδα πόσο είναι εφικτό να αντέξει μία ομάδα της Α2; Το κόστος είναι μεγάλο και μέχρι στιγμής που μιλάμε δεν υπάρχει διευκόλυνση από Ομοσπονδίες και Πολιτεία.

Για να μπορέσεις να αγωνιστείς ή να βρεθείς στον πάγκο της ομάδας θα πρέπει να έχει βγει αρνητικός σε μοριακό τεστ και όχι σε rapid τεστ. Το μοριακό κοστίζει 40 ευρώ το ένα. Ποια ομάδα θα μπορέσει να δίνει 600-700 ευρώ την εβδομάδα για τα τεστ όταν μιλάμε για ερασιτεχνικό αθλητισμό με περιορισμένες χορηγίες;

Ας ελπίσουμε όλοι, η Πολιτεία και οι Ομοσπονδίες να συνδράμουν οικονομικά, αλλιώς προβλέπουμε αποχωρήσεις και μη συμμετοχή ομάδων με την επανέναρξη, διότι το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο για τους περισσότερους Συλλόγους.

Πηγή: westbasket.gr

Σχετικά άρθρα