Η κίνηση του Εργκίν Αταμάν να δείξει με τα δάχτυλα του το 1 και το 3 με αφορμή την ποδοσφαιρική νίκη της Γαλατάσαραϊ επί της Φενέρμπαχτσε προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις με αποκορύφωμα το ότι η Φενέρ με επίσημη ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως δεν θα στείλει ξανά παίκτες στην εθνική Τουρκίας όσο βρίσκεται στον πάγκο της ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» ζήτησε συγγνώμη και τόνισε πως σέβεται τη Φενέρ και δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν, όμως η «απολογία» του δεν φάνηκε να πείθει κανέναν.

Ο Γενικός Γραμματέας της Φενέρμπαχτσε, Μπουράκ Κιζιλχάν, χαρακτήρισε απεχθή τη συμπεριφορά του Εργκίν Αταμάν και τόνισε ότι το όνομά του δεν ταιριάζει με την ταυτότητα του προπονητή της εθνικής Τουρκίας, ενώ ο ίδιος ο ταμάν με ανάρτησή του ανέφερε:

«Μετά το φιλικό με την Γαλατάσαραϊ, χθες το βράδυ, έκανε την χειρονομία “3-1” προς τους οπαδούς και κατόπιν την αυθόρμητη κίνηση που είδαν τα ΜΜΕ. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση η πρόθεσή μου να στοχεύσω ή να προσβάλω κάποια κοινότητα όταν το έκανα.

Είμαι προπονητής που έχει εκφράσει τον σεβασμό του στην κοινότητα της Φενέρμπαχτσε σε κάθε ευκαιρία, αλλά είμαι από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της μέσα στο παρκέ. Γνωρίζω την αναταραχή που δημιουργήθηκε από την χθεσινή μου κίνηση στην κοινότητα της Φενέρμπαχτσε.

Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου συγγνώμη για το πώς μεταφράστηκε αυτό, με έναν τρόπο που δεν το επιθυμούσα.

Απολογούμαι σε όλη την κοινότητα της Φενέρμπαχτσε που προσεβλήθη από αυτό το περιστατικό».

Μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση της τουρκικής ομοσπονδίας, η οποία έχει να διαχειριστεί ξαφνικά ένα σοβαρό ζήτημα που προέκυψε από το… πουθενά.

\

Σχετικά άρθρα