Ο Ανδρέας Ζαγκλής επισκέφτηκε την Κίνα, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο των προετοιμασιών ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας συνάντηση με τον Γκου Ζονγκουέν, τον υπουργό των Σπορ της Κίνας και τον αντιδήμαρχο του Πεκίνου, Ζανγκ Γιανντονγκ.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Γκου, τον κ.Ζανγκ και όλη την οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την φιλοξενία. Είναι σπουδαίο να αισθανόμαστε όλοι την αφοσίωση της κινέζικης κυβέρνησης και της πόλης του Πεκίνου στην προσπάθεια να μας προσφέρουν το καλύτερο παγκόσμιο κύπελλο που έγινε ποτέ, μαζί με την κινέζικη ομοσπονδία και τις οκτώ πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες» δήλωσε ο Έλληνας γενικός γραμματέας της FIBA.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κινέζικης Ομοσπονδίας, Γιάο Μινγκ, ο κ. Γκου μοιράστηκε με τον Αντρέα Ζαγκλή, την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Κίνα αναφορικά με το μπάσκετ, με το οποίο ασχολούνται πάρα πολλά παιδιά, μέλη της νέας γενιάς.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA τόνισε ότι η παρουσία της Κίνας θα γίνει αισθητή και μετά το 2019. «Η FIBA είναι πολύ συνδεδεμένη με την Κίνα για το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε ποτέ, αλλά ταυτόχρονα θέλει να χτίσει και να διατηρήσει στη χώρα μία ανεξίτηλη κληρονομιά στα χρόνια που θα ακολουθήσουν μετά το τέλος των αγώνων, στις 15 Σεπτεμβρίου, στο Πεκίνο. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην αναζήτηση νέων ταλέντων στην Κίνα, στην εκπαίδευσή τους και στην προπόνησή τους, είτε πρόκειται για παίκτες, για διαιτητές, ή προπονητές. Αυτή είναι και η αποστολή που έχει το FIBA Basketball Academy το οποίο θα διεξαχθεί στην Κίνα, το Mini World Cup, αλλά και όλες οι δραστηριότητες που θα γίνουν παράλληλα με το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Σχετικά άρθρα