Η 6η Ιουνίου 2023 ενδέχεται να είναι μία ιστορική ημέρα για το γαλλικό μπάσκετ. Ο λόγος είναι ότι τότε θα τεθεί προς ψήφιση το θέμα της δημιουργίας σάλαρι καπ, σε μία ξεκάθαρη πρόταση που έγινε επειδή η Μονακό είχε ξεφύγει οικονομικά από τους ανταγωνιστές της. Αυτό όμως φαίνεται ότι θα φέρει την αντίδραση των Μονεγάσκων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “basketnews.com”, στην Μονακό εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προβούν σε μία κίνηση που θα τινάξει στον αέρα την γαλλική λίγκα: Να παρατάσσονται με την κανονική ομάδα τους στην Euroleague και με την δεύτερη ομάδα τους (U21) στο γαλλικό πρωτάθλημα, προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν τον λεγόμενο “φόρο πολυτελείας” που γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί. Κάτι που θυμίζει ασφαλώς αυτό που είχε κάνει ο Ολυμπιακός, όταν αγωνιζόταν με την κανονική ομάδα στην Euroleague και είχε άλλη για την Α2 για άλλο λόγο βέβαια!

Με βάση τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, αν η Μονακό απλώς αποφάσιζε την νέα σεζόν να έχει ακριβώς το ίδιο μπάτζετ με φέτος (περίπου 10.7 εκατ. ευρώ σε μισθούς παικτών) θα κληθεί να πληρώσει άλλα 2 εκατ. ευρώ σε φόρους, σε ένα τεράστιο νούμερο. Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζεται ένα πιθανό πρόστιμο από την Euroleague σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι Μονεγάσκοι δεν έχουν τηρήσει το financial fair play της διοργάνωσης.

Προς το παρόν η Μονακό δεν έχει αναφερθεί επίσημα στο θέμα. Σίγουρα πάντως δεν γίνεται να θεωρηθεί τυχαία η διαρροή της είδησης μόλις μερικές ημέρες πριν την σχετική ψηφοφορία.

Σχετικά άρθρα