Στον Βόλο ένα παιχνίδι των εφηβικών ομάδων ανάμεσα σε Νίκη Βόλου και Αιολικό δεν έγινε ποτέ για λόγους… ηλικιακούς!

Το ματς κατακυρώθηκε με σκορ 20-0 υπέρ του Αιολικού, καθώς η Νίκη Βόλου είχε περισσότερους από τέσσερις παίκτες στη σύνθεσή της που ηλικιακά υπάγονται στην κατηγορία των Παίδων, και με βάση τον κανονισμό δεν μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει. Οι «κυανόλευκοι» από την άλλη ουσιαστικά απάντησαν ότι θα πρέπει να βλέπουν οι αρμόδιοι το πνεύμα του νόμου, και αποχώρησαν από το γήπεδο, με τους διαιτητές να κλείνουν το φύλλο αγώνα με 20-0 υπέρ του Αιολικού.

Ωστόσο η πλευρά της Νίκης προχώρησε σε μία καυστική ανάρτηση στα social media για τα σημερινά γεγονότα, κάνοντας λόγο για τη φωτεινή πλευρά του… φεγγαριού και των αδερφών Αντετοκούνμπο αλλά και για τη σκοτεινή, που όπως αναφέρει καταστρέφει το μπάσκετ.

Η Νίκη Βόλου λοιπόν σε ανάρτησή της αναφέρει τα εξής: «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για το ελληνικό μπάσκετ. Δυο ελληνόπουλα, παιδιά μεταναστών, που έζησαν την αδικία και τον κοινωνικό αποκλεισμό έφτασαν στην κορυφή του κόσμου. Μια τρανή απόδειξη ότι το μπάσκετ νικά ταξικές διαφορές, κοινωνικές ανισότητες, γκρεμίζει στερεότυπα.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του φεγγαριού, η σκοτεινή. Αυτή που υποβαθμίζει, ροκανίζει και στο τέλος καταστρέφει το άθλημα. Εδώ και δύο χρόνια η πανδημία έχει πλήξει τις ζωές όλων μας. Τα παιδιά μας αναγκάστηκαν να μείνουν κλεισμένα πίσω από τους τέσσερις τοίχους, περνώντας τις περισσότερες ώρες μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών.

Ο Αθλητισμός που αποτελεί ζωτικό κομμάτι στην παιδική καθημερινότητα σταμάτησε τη λειτουργία του. Η ομάδα μας πειθαρχώντας στις αποφάσεις της πολιτείας ανέστειλε τη λειτουργία των ακαδημιών της, τηρώντας στο ακέραιο το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Με την επαναλειτουργία των αθλητικών δραστηριοτήτων και την επανέναρξη των πρωταθλημάτων στις υποδομές ένα βαρύ φορτίο έπεσε στις πλάτες όλων, προπονητών, αθλητών, διοίκησης, η επαναφορά στην κανονικότητα μετά από τόσους μήνες απραξίας.

Είναι εξαιρετικά δύσκολη αυτή η προσπάθεια και πολλές φορές εγκυμονεί τον κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών, ιδιαίτερα σε παιδιά που έδιναν τη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων και τα τελευταία δυο χρόνια η προπόνησή τους ήταν ελλιπής.

Παρόλα αυτά δηλώσαμε συμμετοχή και στα δυο πρωταθλήματα παιδικό – εφηβικό, με μικρότερους σε ηλικία αθλητές, γιατί σεβόμαστε το άθλημα, στηρίζουμε τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του μαγνησιώτικου μπάσκετ. Αρκετές ομάδες προτίμησαν να απέχουν φοβούμενες το οικονομικό κόστος, άσχημα αποτελέσματα, τραυματισμούς. Τους καταλαβαίνουμε.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες οι αθλητές μας ξεπερνώντας τον εαυτό τους κατάφεραν να κατακτήσουν αήττητοι το παιδικό πρωτάθλημα και να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα Θεσσαλίας φτάνοντας μέχρι τον τελικό. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των παικτών πήρε μέρος και στο εφηβικό πρωτάθλημα έχοντας μια ήττα και μια νίκη.

Σήμερα Τετάρτη 21 Ιουλίου είχε οριστεί στο ΕΑΚ του Βόλου στις 09.00 (σ.σ. το πρωί) ο αγώνας της ομάδας μας απέναντι στον Αιολικό, στα πλαίσια του εφηβικού πρωταθλήματος. Είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και είναι πολύ δύσκολο να έχει κανείς όλους τους παίκτες στη διάθεσή σου. Παρόλα αυτά 10 αθλητές μας έδωσαν το παρόν.

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί αυτά τα παιδιά προτίμησαν να σηκωθούν από τις 07.00 το πρωί και να χάσουν το μπάνιο τους για να παίξουν. Με έκπληξη διαπιστώσαμε 10 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα και αφού είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η προθέρμανση ότι η αντίπαλη ομάδα έθετε θέμα συμμετοχής αθλητών μας που είναι ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ σε ηλικία, επικαλούμενη μια παράγραφο της προκήρυξης του πρωταθλήματος από την ΕΣΚΑΘ. Σοφοί νομομαθείς λένε ότι σημασία δεν έχει το γράμμα του νόμου αλλά η ουσία του και η ουσία εδώ είναι στήριξη, η καλλιέργεια και η ανάπτυξη του αθλήματος με τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων υποδομής.

Τελικά ο αγώνας κατακυρώθηκε με 20-0 στην αντίπαλη ομάδα. Αυτό το δυσάρεστο γεγονός μας οδηγεί σε κάποια συμπεράσματα.

– Με τέτοιες νοοτροπίες και συμπεριφορές το μπάσκετ στον νομό μας δεν έχει κανένα μέλλον.
– Τα παιδιά μας μαθαίνουν ότι οι αγώνες δεν κερδίζονται στα παρκέ αλλά στα χαρτιά.
– Μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσον για να κερδίσει.
– Σκοπός δεν είναι η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του αθλήματος αλλά το πρόσκαιρο κέρδος.
– Οι κανονισμοί χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν.
– Το συμφέρον του κάθε μικρο- μάγαζου είναι πάνω από το άθλημα.
– Υπάρχει βέβαια και το ελπιδοφόρο μήνυμα της ημέρας, τελικά αποδεικνύεται πως και στον αθλητισμό ο Δαυίδ- 14χρονοι και 15χρονοι έχει μάλλον περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Γολιάθ – 17χρονοι και 18χρονοι.

Συγχαρητήρια στον χάρτινο πρωταθλητή.

Υ.Γ Για την ιστορία Αιολικός – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 20 – 0 ά.α».

Σχετικά άρθρα