Ο Νίκος Ντούγιας είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που αγωνίστηκε στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Τουρκίας και ο μοναδικός Έλληνας αθλητής κάτοχος Αμερικανικού Κολεγιακού Πρωταθλήματος. Είναι, επίσης, απόφοιτος του Αμερικανικού πανεπιστημίου ESC (Empire State College, N.Y.) και κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Μάνατζμεντ Πληροφορικής.

Στην πόλη από την οποία κατάγεται, τα Ιωάννινα, είναι ιδιαίτερα αγαπητός και γνωστός ως «αγαθός γίγαντας» και η Ακαδημία καλαθοσφαίρισης που φέρει το όνομά του (Ntougias Basketball Academy) απόλυτα πετυχημένη με μότο« η Ακαδημία που εξελίσσει τους αθλητές της». Κάπως έτσι ο ίδιος ο Νίκος Ντούγιας εξέλιξε το πολύπλευρο ταλέντο του και ετοίμασε το πρώτο του συγγραφικό έργο για παιδιά με τίτλο «Η ομορφιά της ψυχής ενός γίγαντα».

Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια στο χώρο του παιδικού βιβλίου με την υπογραφή ενός ανθρώπου, που έχει μάθει να είναι πρωταθλητής σε ό,τι κι αν κάνει. Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής με την αξιόλογη διαδρομή στα ελληνικά και στα διεθνή παρκέ πήρε την απόφαση να αφήσει το στίγμα του και ως συγγραφέας κι εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε να τα καταφέρει! Καλοτάξιδο το πρώτο σου πόνημα Νίκο Ντούγια και ανυπομονούμε για τα επόμενα!

Η ομορφιά της ψυχής ενός Γίγαντα

Η ομορφιά της ψυχής ενός ΓίγανταΑς σκεφτούμε λοιπόν… Ο ήρωάς μας, ο Γίγαντας του παραμυθιού, μπορεί να είναι ο διπλανός μας , ο φίλος, ο συμμαθητής, ο γέιτονας, ο ξαδερφούλης , που ένα του χαρακτηριστικό μπορεί να τον κάνει να μοιάζει
«διαφορετικός»!

Κι εμείς…. τι κρίμα, χωρίς να το θέλουμε τον βάζουμε στο περιθώριο και δεν του δίνουμε ποτέ τη δυνατότητα να μας πλησιάσει, να μας μιλήσει και να παίξει μαζί μας.

Όλα τα παιδιά του κόσμου είναι μοναδικά! Παχουλά, κοντά, ψηλά, ξανθά, μελαχρινά. Τα χαρακτηριστικά μας δεν είναι αυτά που προσδιορίζουν το ποιοι είμαστε αλλά η ευγένεια της ψυχής μας. Το φωτεινό μας χαμόγελο! Τα χαρακτηριστικά μας χάνονται στο διάβα του χρόνου, δες τον παππού και την γιαγιά…. Οι ρυτίδες θα γίνουν συντροφιά για όλους μας στο αύριο μα αντίθετα η καλοσύνη και η αγάπη θα είναι η ταυτότητα που θα μας συντροφεύει για πάντα στη ζωή μας.

Το μυστικό τελικά είναι ένα…. Να αγαπάς και να το δείχνεις!
Μόνο έτσι θα ζήσουμε ΟΛΟΙ ΜAΖΙ και ΚAΛA και ΚAΛΥΤΕΡA!

Εκδόσεις: Υδροπλάνο

Κείμενο: Νικόλαος Ντούγιας

Εικόνες: Νικολέττα Φιλιππίδη

Σχετικά άρθρα