Η Basket League αυξάνει τον αριθμό των ξένων από 6 σε 7, καθώς στην ψηφοφορία που διενήργησαν στη σημερινή (29/9) συνέλευση η απόφαση πέρασε με 9 ψήφους υπέρ και 3 ψήφους κατά.

Οι ομάδες που καταψήφισαν την απόφαση ήταν οι Προμηθέας Πατρών, ΠΑΟΚ και Κολοσσός Ρόδου. Ο Άρης κράτησε στάση ουδετερότητας και δεν τοποθετήθηκε (“λευκή” η ψήφος της ΚΑΕ). Η πρόταση αναφέρει πως θα δηλώνονται μεν 7 ξένοι στα ρόστερ των ομάδων, αλλά θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής 6 σε κάθε αναμέτρηση.

Η απόφαση δεν ισχύει για το Σούπερ Καπ του ερχόμενου Σαββατοκύριακου (01/10-02/10), ενώ τη Δευτέρα (03/10) θα γίνει και η επίσημη ψηφοφορία στον ΕΣΑΚΕ, πριν η απόφαση οδηγηθεί στην ΕΟΚ για τελική έγκριση.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΚ, δήλωσε πως είναι αντίθετος στην απόφαση για αύξηση των ξένων στη Μπάσκετ Λιγκ. Μέσα στην ανακοίνωση αναφέρει πως αυτή η εξέλιξη μπορεί να έχει δυσμενείς συνέπειες για την Ελληνική οικονομία γενικότερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ:

«Παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ και πραγματικά μας προκαλεί απορία η εκφρασμένη επιθυμία κάποιων ομάδων να αυξηθεί ο αριθμός των ξένων αθλητών ανά ομάδα.

Μια τέτοια απόφαση θα επηρεάσει όλο το οικοδόμημα του ελληνικού μπάσκετ που τα τελευταία χρόνια έχει τριγμούς, με δυσμενείς συνέπειες όχι μόνο για τους Έλληνες αθλητές, την ελληνική οικονομία αφού οι προϋπολογισμοί των ομάδων θα διοχετεύονται στο εξωτερικό, αλλά και για την εικόνα του ελληνικού αθλητισμού καθώς στις ελληνικές ομάδες η πλειοψηφία των αθλητών θα μπορεί να είναι αλλοδαποί.

Ο ΣΕΠΚ είναι αντίθετος με την αύξηση των ξένων αθλητών στις ομάδες για τους λόγους που προαναφέρθηκαν και επισημαίνει ότι τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται με περισσότερη περίσκεψη, προγραμματισμό, αιτιολόγηση και να έχουν οδηγό το συμφέρον του αθλήματος και όχι άλλες σκοπιμότητες».

Σχετικά άρθρα