Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε τον περασμένο Ιανουάριο στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως είχε σκεφτεί την στιγμή της αποχώρησής του από την ενεργό δράση, η οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- δεν ήταν μακριά. Έξι μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 26 Ιουνίου η απόσυρσή του από τα παρκέ ήταν γεγονός.

«Φυσικά το έχω σκεφτεί! Είμαι 38 χρονών, σε λίγο καιρό θα γίνω 39. Αυτή η στιγμή (της αποχώρησης) θα έρθει πιθανότατα σύντομα. Δεν ξέρω τι θα κάνω μετά από αυτό. Θα ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι με κάτι που σχετίζεται με το άθλημα» τόνισε χαρακτηριστικά για το μέλλον της καριέρας του ο Βασίλης Σπανούλης.

Όσο για τη φιλική σχέση που διατηρεί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο; «Με τον Γιάννη μιλάμε για πολλά πράγματα. Είναι πάντα πολύ ωραίο να μιλάς μαζί του, γιατί αγαπά το μπάσκετ» τόνισε.

Το μυστικό της επιτυχίας του; «Πολλή δουλειά, πειθαρχία, αυτοέλεγχος, σεβασμός και θυσίες» απάντησε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως: «Ουδέποτε ονειρεύτηκα να κάνω κάτι πέραν του μπάσκετ. Ερωτεύτηκα το άθλημα από το πρώτο λεπτό».

Για να συνεχίσει: «Όταν ήμουν παιδί, έκανα κι άλλα αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, η κολύμβηση, αλλά και το καράτε, το μπάσκετ όμως ήταν αυτό που μου άρεσε περισσότερο απ’ όλα. Αυτό που είχε πάντα τη μεγαλύτερη σημασία στη ζωή μου, ήταν η αγάπη για το μπάσκετ και την οικογένειά μου. Γιατί εκείνη (σ.σ. η οικογένειά του) πίστευε πάντα σε μένα και μου επέτρεψε να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο: να παίξω μπάσκετ».

Σε ερώτηση για την πιο σπουδαία στιγμή της καριέρας του, απάντησε: «Δεν μπορώ να πω ποια είναι η πιο αξέχαστη στιγμή, αλλά σίγουρα η χρονιά που ήμουν στο ΝΒΑ δεν ήταν η καλύτερη δυνατή εμπειρία, παρότι τότε δούλεψα περισσότερο από ποτέ άλλοτε».

Σχετικά άρθρα