Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπάγερν Μονάχου με 84-82, με τους Γερμανούς να διαμαρτύρονται για την τελευταία φάση της αναμέτρησης αναφορικά με την άμυνα του Σάσα Βεζένκοφ πάνω στον Πολ Ζίπσερ.

Η Euroleague εξέτασε τα τελευταία 4’2’’ του αγώνα και πήρε θέση ως εξής (σ.σ. αναφέροντας λανθασμένα ότι το παιχνίδι διεξήχθη στις 8/1/2019!):

«Σχετικά με τα όσα έχουν ειπωθεί για το no call κατά την διάρκεια της τέταρτης περιόδου, του αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος διεξήχθη στις 8/1/21, η Euroleague καταλήγει στο εξής συμπέρασμα:

Κατά την διάρκεια της τελευταίας περιόδου, με 4’2’’ να απομένουν για το φινάλε του αγώνα, ο Νικ Γουέιλερ – Μπαμπ επανέφερε την μπάλα για την Μπάγερν Μονάχου. Αυτή κατέληξε στον Πολ Ζίπσερ, ο οποίος, την στιγμή που επιχειρούσε σουτ, δέχτηκε το φάουλ με το σώμα από τον Σάσα Βεζένκοφ του Ολυμπιακού.

Αυτή ήταν μία λανθασμένη no call απόφαση, η οποία κανονικά θα έπρεπε να σφυριχτεί ως φάουλ πάνω στο σουτ, από τον Σάσα Βεζένκοφ, με αποτέλεσμα τον καταλογισμό τριών βολών στον Πολ Ζίπσερ», αναφέρει η τοποθέτηση της διοργανώτριας αρχής, η οποία, πάντως, λανθασμένα αναφέρει πως το παιχνίδι του ΣΕΦ διεξήχθη στις 8/1/2019!

Σχετικά άρθρα