Τη συνομιλία του Γιώργου Πρίντεζη με συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό και όσα επακολούθησαν από τη δημοσιοποίησή της ανέλυσε ο Αλέξης Κούγιας, δίνοντας τη νομική διάσταση του θέματος.

«Είναι ακόμα εντολέας μου, χειρίζομαι υποθέσεις της οικογενείας του γιατί υπάρχει μια τεράστια διάσταση» είπε αρχικά ο Κούγιας για το ηχητικό του Πρίντεζη (θυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο ηχητικό ντοκουμέντο που αποκαλύφθηκε, ακούγεται ο τότε υπαρχηγός του Ολυμπιακού να λέει ότι οι παίχτες είναι απλήρωτοι. Μάλιστα, χρησιμοποίησε μια φράση που είχε πει παλαιότερα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, «δεν υπάρχει σάλιο») στον ραδιοσταθμό «Sport Fm» τον Φεβρουάριο το 2019 και εξήγησε όλες τις παραμέτρους:

«Έτσι όπως είναι οπλισμένο το οπλοστάσιο του δημοσιογράφου με τον νομικό όρο του “δικαιολογημένου ενδιαφέροντος”, είναι παντοδύναμοι πια οι δημοσιογράφοι. Οι δικαστές είναι σε δύσκολη θέση να καταδικάσουν ανθρώπους που λένε αλήθειες. Ακόμα και στα όρια της αλήθειας να είναι μια αποκάλυψη, γιατί αλλιώς θα κλείσουν στόματα. Έχει αρχίσει να κάμπτεται πολύ η ακραία εφαρμογή του όρου “ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα” και αυτό ξεκίνημα με ένα βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Θεσσαλονίκης και γι’ αυτό μπαίνουν πολλές υποθέσεις στο αρχείο.

Αν με αυτόν τον όρο προσπαθούμε να φιμώσουμε ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους ένα ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τη διάπραξη ενός εγκλήματος, φτάνουμε σε εντελώς διαφορετική προσέγγιση του όρου “κράτους δικαίου”. Αρκεί να έχουμε να κάνουμε με πραγματικούς δημοσιογράφους, που σέβονται τον κώδικα δεοντολογίας, τη νομοθεσία και ότι είναι πολύ εύκολο να στιγματίσεις κάποιον με μια ποινική δίωξη και παρόλο που μετά τον απαλλάσσει η Δικαιοσύνη, να μένει το στίγμα».

Σχετικά άρθρα