Σε δηλώσεις του, ο Φιλ Τζάκσον παραδέχθηκε ότι είχε σκεφτεί να ανταλλάξει τον Κόμπι Μπράιαντ για τον Γκραντ Χιλ το 1999!

Εκείνη την εποχή ο Κόμπι Μπράιαντ βρισκόταν ακόμα στη σκία του Σακίλ Ο’ Νιλ, που κυριαρχούσε απόλυτα στο παρκέ. Ο «Mamba» μετρούσε 19 πόντους μέσο όρο όταν, σε μία συζήτηση με τον θρύλο των Λέικερς, Τζέρι Ουέστ, εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει ανταλλαγή.

Τότε, ο Φιλ Τζάκσον σκέφτηκε να κάνει πράξη την σκέψη του Μπράιαντ! «Για μερικά λεπτά, σκέφτηκα να καλέσω τους Πίστονς ώστε να ανταλλάξουμε τον Κόμπι με τον Γκραντ Χιλ. Για μερικά δευτερόλεπτα» τόνισε ο «Ζεν Μάστερ», προκαλώντας εντύπωση στον κόσμο του ΝΒΑ.

«Το θέμα ήταν πως ο Κόμπι έβλεπε από τότε τον εαυτό του ως έναν από τους καλύτερους πάικτες στην ιστορία του ΝΒΑ. Σκέφτηκα τότε πως σε λίγο διάστημα θα μπορέσει να κατακτήσει αυτό τον στόχο» συνέχισε ο Τζάκσον, προσθέτοντας στη συνέχεια:

«Τέλος πάντων δε θα γινόταν ανταλλαγή. Οπότε μιλήσαμε και του είπα να είναι υπομονετικός και να αφήσει το παιχνίδι να έρθει σε αυτόν».

Η ιστορία πάντως έγραψε πως ο Μπράιαντ έμεινε στο Λος Άντζελες και έγινε ο απόλυτος ηγέτης και το σημείο αναφοράς των «Λιμανανθρώπων» μετά την φυγή του Σακίλ Ο’ Νιλ, κακακτώντας άλλα δύο πρωταθλήματα (2009-2010).

Σχετικά άρθρα