Η Καρδίτσα έγραψε ιστορία στην Ευρώπη, καθώς νίκησε για δεύτερη φορά την Σπάρτακ Σουμπότιτσα, αυτήν τη φορά στην έδρα της με 84-75, έκανε το 2-0 στα play-ins και προκρίθηκε στους «16» του Basketball Champions League.
Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου θα βρεθεί στον 10ο όμιλο της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον ελληνικό «εμφύλιο», την Άλμπα Βερολίνου και μία εκ των Σολέ ή Τόφας.
Η τριάδα των Δίπλαρου, Χόρχλερ και Μπράντον Τζέφερσον ξεχώρισε με τον Έλληνα γκαρντ να ευστοχεί σε μεγάλα σουτ και έχει συνολικά 14 πόντους (1/2 δίποντα, 4/8 τρίποντα) και 7 ασίστ.
Ο Μπράντον Τζέφερσον ολοκλήρωσε το ματς με 13 πόντους και 8 ασίστ, ενώ ο Νόα Χόρχλερ ήταν καθοριστικός με 17 πόντους (8/8 δίποντα) και 9 ριμπάουντ.
Τα δεκάλεπτα: 20-25, 48-44, 58-60, 84-75
ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Παπανικολόπουλος): Μπ. Τζέφερσον 13 (3 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Χόρχλερ 17 (10 ριμπάουντ), Μπόθουελ 10, Δίπλαρος 14 (7 ασίστ), Κασελάκης 6 (5 ριμπάουντ), Καμπερίδης 3, Ουάσινγκτον, Ντ. Τζέφερσον 13, Μάντσεν 8 (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ)
ΣΠΑΡΤΑΚ ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣΑ (Γιοβάνοβιτς): Τσεροβίνα 5, Ντρόμπνιακ 6, Χάνλαν 8 (4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μομίροβ 5, Μεντάρεβιτς, Τόμπσον 14 (13 ριμπάουντ), Ίλιτς 2, Χόκινς 12, Νίκολιτς 15 (6 ριμπάουντ), Ρέμπιτς 8
Τα ομαδικά στατιστικά της Καρδίτσας: 18/33 δίποντα, 11/27 τρίποντα, 15/21 βολές, 32 ριμπάουντ (23 αμυντικά – 9 επιθετικά), 19 ασίστ, 13 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 11 λάθη, 26 φάουλ
Τα ομαδικά στατιστικά της Σπαρτάκ Σουμπότιτσα: 18/33 δίποντα, 7/26 τρίποντα, 18/25 βολές, 41 ριμπάουντ (26 αμυντικά – 15 επιθετικά), 15 ασίστ, 7 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 15 λάθη, 23 φάουλ
Οι δηλώσεις του Νίκου Δίπλαρου μετά το τέλος του αγώνα:
«Το πιστέψαμε από την αρχή των play-ins. Ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή, σκληρή ομάδα,physical ομάδα. Μία σέρβικη ομάδα που παίζει πολύ σκληρά και με καλή τακτική. Δουλέψαμε κι εμείς πάρα πολύ την τακτική μας. Όλα τα παιδιά και οι προπονητές έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά πιστεύω.
Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στους δύο αφανείς ήρωες συγκεκριμένα γιατί δεν φαίνονται. Είναι οι βοηθοί που έχουμε. Είναι ο Γιάννης ο Μίσσας και ο Παπαμάρκος. Ξημεροβραδιάζονται στα βίντεο και μας δίνουν όλες τις καλές πληροφορίες και είμαστε έτοιμοι σε back-to-back παιχνίδια που δεν τα έχει συνηθίσει αυτή η πόλη.
Δεν τα έχει συνηθίσει αυτή η ομάδα. Όμως είναι εκεί, είναι πάντα έτοιμοι και μας βοηθάνε σε κάθε παιχνίδι“.
Για την πνευματική ετοιμότητα για αυτή την επιτυχία: “Για να κερδίσεις μία τέτοια σειρά αγώνων πρέπει να έχεις ψυχικά αποθέματα και να είσαι δυνατός ψυχικά. Να πας στη Σερβία και να κάνεις break στον πρώτο αγώνα σημαίνει πολλά. Δείχνει τι ψυχή έχει αυτή η ομάδα και τι θέληση και δίψα έχει να προχωρήσει, όχι μόνο στο BCL, αλλά και γενικά. Σε κάθε αγώνα, σε κάθε προπόνηση, να βελτιώνεται και να ανεβαίνει σταδιακά και να τρυπήσει το ταβάνι της μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει.
Αυτό κάναμε και τώρα και καταφέραμε κάτι τρομερό. Είμαι πολύ περήφανος για εμένα και την ομάδα μου. Θα πανηγυρίζουμε όλη τη μέρα. Δεν μας είχε κανείς ικανούς να το κάνουμε, αλλά καταφέραμε να περάσουμε στις 16 καλύτερες ομάδες του BCL».



