Το σύστημα διεξαγωγής της Euroleague επέκρινε ο Δημήτρης Ιτούδης τονίζοντας ότι δε γίνεται να προκρίνονται μόνο οι 8 από τις 18 ομάδες της διοργάνωσης στα πλέι οφ.

«Στις αρχή είχαμε 16 ομάδες και οι 8 περνούσαν, οι μισές δηλαδή. Στο ΝΒΑ περνάνε 16 στις 30 και υπάρχουν και τα play in. Πρόσθεσαν κάτι για να το κάνουν πιο ενδιαφέρον για τους φιλάθλους.

Εμείς προσθέσαμε δύο ομάδες, τις κάναμε 18 και ακόμη 8 προκρίνονται στα πλέι οφ, λιγότερες από τις μισές. Ωραία, πολύ ωραία!», ανέφερε ο ομοσπονδιακός προπονητής μετά την ήττα της Φενέρ από τον Ερυθρό Αστέρα.

«Είναι κάτι που λέω από τότε που ήμουν στην ΤΣΣΚΑ. Δεν έχει σημασία αν είμαστε πέμπτοι, έκτοι, έβδομοι ή όγδοοι. Πρέπει να σκεφτόμαστε πώς θα κάνουμε κάτι για να αυξήσουμε κι άλλο τα ενδιαφέροντα παιχνίδια. Εδώ, ακόμη κι αν οι ομάδες φτάσουν τις 20 ή τις 22, ας αφήσουν μόνο έξι να προκρίνονται», είπε με ειρωνικό ύφος και κατέληξε:

«Εμείς ως Ένωση Προπονητών λέμε τη γνώμη μας και έχουμε πολλές ιδέες. Θέλουμε τα play in, θέλουμε να γίνει πιο συναρπαστική η EuroLeague. Ήδη είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον. Είτε Άλμπα, Παναθηναϊκός ή Βιλερμπάν είναι τελευταίοι, δεν είναι εύκολο το ματς. Παντού είναι δύσκολα».

Σχετικά άρθρα