Ευχάριστα είναι τα νέα από τον Δημήτρη Ιτούδη μετά τη φιλική ήττα της Εθνικής ομάδας από την Ισπανία στη Μαδρίτη (87-80).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως είναι καλύτερη η κατάσταση των Σλούκα και Παπαγιάννη που δεν αγωνίστηαν στο ματς, όπως και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Παράλληλα στάθηκε στα χαμένα ριμπάουντ και τις χαμένες βολές της ελληνικής ομάδας.

«Είναι εκπληκτικό ότι παίξαμε και πάλι σε ένα γεμάτο γήπεδο, σημαίνει ότι το μπάσκετ τον Αύγουστο είναι εδώ και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για το άθλημά μας. Να έχουμε ενότητα, γιατί ο κόσμος αγαπά το άθλημα. Προσπαθήσαμε να δούμε πράγματα, χάσαμε τα τρία πρώτα δεκάλεπτα με έναν πόντο και το τέταρτο με τέσσερις. Χάσαμε όμως 12 βολές και αυτό σε ένα κλειστό παιχνίδι παίζει ρόλο. Είχαμε κάποια καλά διαστήματα, αλλά δεν φτάνει αυτό. Ήμασταν αρκετά νευρικοί και δεν είχαμε την επικοινωνία που απαιτεί αυτό το επίπεδο. Προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να γίνουμε ομάδα. Εφόσον γίνουμε ομάδα θα μπορέσουμε να μιλήσουμε περαιτέρω.

Έχουμε πολλά να διορθώσουμε. Όπως τα ριμπάουντ, χάσαμε 10 ριμπάουντ στο ημίχρονο και οι συνολικά 17 δεύτερες επιθέσεις σού σπάνε λίγο το ηθικό. Δεν μπορώ να πω σε ποιο ποσοστό είμαστε έτοιμοι αυτή τη στιγμή, δεν το βλέπω σαν αριθμό. Δεν είμαστε ακόμη πλήρεις κι αυτό μας έχει πληγώσει. Έχουμε ήδη κάποια καλά νέα για τον Σλούκα και τον Παπαγιάννη. Πιο κατάλληλος να μιλήσει γι’ αυτό είναι ο γιατρός μας. Ο Γιάννης είχε ένα πρήξιμο στο γόνατο και τον προφυλάξαμε. Θεωρώ πως μετά τις μέρες off θα είναι έτοιμος» ανέφερε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Σχετικά άρθρα