Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά για τον Κώστα Παπανικολάου, μετά τη σπουδαία εμφάνισή του στον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης:

«Είχαμε δύο διαφορετικά εικοσάλεπτα. Ήμασταν απρόσεκτοι στο πρώτο, ειδικά στην άμυνα. Πρέπει να παλεύουμε στο υψηλότερο επίπεδο, δεν είναι εύκολο να το κάνεις βέβαια όταν θεωρείς ότι κάτι είναι εύκολο. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Παίξαμε άμυνα στο β’ μέρος και θέλω να δώσω έμφαση στο ότι ο Μιχάλης Λούντζης έπαιξε σπουδαία απόψε, αλλά και οι Σλούκας – Παπαγιάννης είχαν σπουδαία συνεργασία. Μας βοήθησαν αυτές οι συνεργασίες. Και οι δύο προέρχονται από τραυματισμούς, τώρα όμως είναι υγιείς.

Ο Γιάννης θα είναι διαθέσιμος για το ματς με την Ουκρανία και θα παίξει αύριο. Είχε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά όχι κάτι σημαντικό. Απλά δεν θέλαμε να ρισκάρουμε απόψε. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Το είπαμε όταν φεύγαμε από την Ελλάδα ότι το γεγονός ότι δεν είχαμε μία προπόνηση με πλήρες ρόστερ, δεν μπορούσε να μας κάνει με έναν μαγικό τρόπο ομάδα. Είχαμε πει ότι εδώ θα γίνουμε καλύτερη ομάδα. Μας λείπει ακόμη ο Κώστας Αντετοκούνμπο, αλλά σύντομα θα είναι κοντά μας. Όταν οι παγκίτες δίνουν τόση ώθηση, αισθανόμαστε πιο δυνατοί ως ομάδα για να παλέψουμε.

Απόψε ερχόμασταν από ρεπό και από δύο μεγάλες νίκες, οπότε κάπως το περιμέναμε ότι θα μπούμε χαλαροί. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο σε αυτό ως προπονητές. Έπρεπε να διαχειριστούμε τα λεπτά του Παπαγιάννη, αν και αισθανόταν καλά. Έπρεπε να μπούμε περισσότερο στο ματς, μέσα από την άμυνα. Είμαστε καλή αμυντική ομάδα, έχουμε κορμιά.

Ήθελα να μιλήσω και για τον αρχηγό μας. Δίνει την καρδιά του, είναι ηγέτης, πραγματικός αρχηγός. Είμαι ευλογημένος που δουλεύω μαζί του, καταλαβαίνει τον ρόλο του και ως παίκτης. Ηγείται και δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, συγχαρητήρια, να μείνει υγιής και να μας δώσει κι άλλες μεγάλες εμφανίσεις και ως αρχηγός και ως παίκτης».

Σχετικά άρθρα