Τους πέντε προπονητές που συγκεντρώνουν πιθανότητες να αναλάβουν στο μέλλον μια ομάδα του NBA ως head coaches, παρουσίασε η ιστοσελίδα «Basketnews.com».

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των Δημήτρη Ιτούδη και Βασίλη Σπανούλη, καθώς και των Σέρτζιο Σκαριόλο, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Ερντέμ Τσαν.

«Υπάρχει μια νεότερη έκδοση του Ομπράντοβιτς στην Ευρώπη, ο Δημήτρης Ιτούδης. Εργάζεται στην Φενέρμπαχτσε και στην εθνική Ελλάδας, είναι 52 ετών και έχει θητεύσει δίπλα στο σπουδαιότερο μπασκετικό μυαλό όταν βρίσκονταν μαζί στον Παναθηναϊκό. Είναι γνωστός για τις τακτικές του που σχεδιάζονται με βάση τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου.

Νομίζω ότι ο Έλληνας θρύλος, Βασίλης Σπανούλης ίσως έχει πιθανότητες στο μέλλον. Η τάση είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να έχεις παίξει στο NBA για να γίνεις head coach. Ο Βασίλης είναι ένας θρύλος διεθνώς. Η rookie σεζόν του ως προπονητής ήταν πολλά υποσχόμενη, με τους παίκτες του να εκφράζουν το θαυμασμό τους για τα plays του στο Twitter, και τον Στεφ Κάρι να σχολιάζει ένα από αυτά στο Instagram» αναφέρει η σχετική ανάλυση.

Σχετικά άρθρα