Την ξεκάθαρη αντίθεσή του εξέφρασε ο Δημήτρης Ιτούδης αναφορικά με τον περιορισμένο αριθμό ξένων (μη γηγενών) παικτών που μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε ομάδα στην εγχώρια λίγκα, μετά τον τραυματισμό του Ισμέτ Ακπινάρ, που αποχώρησε με διάστρεμμα στο ματς της Φενέρμπαχτσε με την Νταρουσάφακα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας ομοσπονδιακός προπονητής:

«Πρέπει να πω ότι σε ένα άθλημα όπως το μπάσκετ, όπου οι ομάδες μάχονται για συγκεκριμένες θέσεις, οι περιορισμοί υφίστανται για τους αδύναμους. Όταν επιβάλεις ένα περιορισμό στον αριθμό των ξένων παικτών, στηρίζεις αυτούς που δεν θέλουν να παλέψουν, τους αδύναμους. Τώρα τελευταία ο αριθμός των γηγενών μας παικτών έχει μειωθεί εξαιτίας των τραυματισμών. Μπορεί να υπάρξουν κι άλλοι τραυματισμοί στα επόμενα παιχνίδια, κάτι που απεύχομαι.

Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσουμε τους περιορισμούς. Παρά την απουσία τέτοιων κανόνων, υπάρχουν χώρες που είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες τόσο σε εθνικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η Ισπανία είναι μία από αυτές.

Ίσως πρέπει να τις μελετήσουμε και να πάρουμε παράδειγμα. Οι περιορισμοί στον αθλητισμό είναι για τους αδύναμους ανθρώπους, όταν υπάρχουν υγιείς οργανισμοί. Το λέω αυτό με κάθε σεβασμό απέναντι στην Ομοσπονδία και στην Τουρκία. Θέλω να το τονίσω αυτό».

Σχετικά άρθρα