Ο Δημήτρης Ιτούδης σε συνέντευξή του δήλωσε ότι ο πρωταθλητής πρέπει να αναδεικνύεται στο παρκέ, ενώ κρίνει πως είναι προτιμότερο να ακυρωθεί η σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε στο στην ρωσική ιστοσελίδα «iz.ru» ο Έλληνας προπονητής της ΤΣΣΚΑ:

«Μαζί με τον πρόεδρο Αντρέι Βατούτιν αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις προπονήσεις, αλλά με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο. Πρώτα από όλα, αποφασίσαμε να μείνουν όλοι στο σπίτι, σύμφωνα με τις οδηγίες που μας έχουν δοθεί. Μένουμε στο σπίτι μας και δεν πάμε σε εστιατόρια, μαγαζιά και κινηματογράφους. Στη συνέχεια, αναπτύξαμε ένα πρόγραμμα προπόνησης για την ερχόμενη εβδομάδα. Θα έχει να κάνει με προπόνηση σε συνθήκες αγώνα και γυμναστική. Δόξα τω Θεώ, κανείς από τους παίκτες μας δεν έχει κολλήσει τον κορωνοϊό και προπονούμαστε χωρίς περιορισμούς. Μέσα από αυτή τη διακοπή μπορούμε να βελτιωθούμε στο παιχνίδι μας και στην άμυνα και στην επίθεση», είπε και συμπλήρωσε:

«Είπα στους παίκτες μας να μην αγκαλιάζονται και να μην κάνουν χειραψίες, όπως συνηθίζεται στη Ρωσία. Είναι σημαντικό να ελαχιστοποιήσουμε το ρίσκο που παίρνουμε, ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός. Αυτό δεν είναι μια δική μου απόφαση, αλλά μια σύσταση των γιατρών που ακολουθούμε. Είναι μαζί μας, μας μετρούν τη θερμοκρασία και μας δίνουν συμβουλές. Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς, που εργάζονται σκληρά σε όλο τον κόσμο, με κόστος τη ζωή τους, για να προσπαθήσουμε να φέρουν την κατάσταση ξανά σε φυσιολογικούς ρυθμούς».

Για το αν νομίζει πως θα συνεχιστεί η σεζόν: «Το ελπίζω, αν και είμαι σκεπτικός».

Για τα πρωταθλήματα που διακόπτονται οριστικά: «Επίσης, με ανησυχεί το γεγονός πως αρκετά πρωταθλήματα έχουν ήδη αναδείξει πρωταθλητές όσους ήταν πρωτοπόροι και έχουν τελειώσει τις σεζόν πρόωρα. Ο πρωταθλητής πρέπει να αναδειχθεί στο παρκέ. Είναι καλύτερο να ακυρωθεί η σεζόν, παρά να παίρνει κάποιος το τρόπαιο με αυτόν τον τρόπο».

Σχετικά άρθρα