Θέση για τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν στο ΟΑΚΑ κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Τουρκίας πήρε ο Δημήτρης Ιτούδης, καταδικάζοντας το συγκεκριμένο συμβάν και εκφράζοντας την ευχή να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό στο μέλλον.

«Εγώ πρέπει να ανοίξω συζήτηση στον φίλαθλο που αποδοκίμασε στον εθνικό ύμνο; Προφανώς και είναι άσχημο αυτό. Το ίδιο και στην Τουρκία. Εγώ είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας, τραγουδώ τον εθνικό ύμνο και σηκώνεται η τρίχα μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μου άρεσε αυτό που έγινε. Ελπίζω να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που δεν θα υπάρχουν αυτά. Υπάρχουν κανόνες και γραμμές που αν τους ξεπεράσεις τιμωρείσαι. Η πλειοψηφία του κόσμου χειροκρότησε τον Τούρκο παίκτη που τραυματίστηκε. Θεωρώ πως η πλειοψηφία στάθηκε προσοχή στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Τουρκίας. Αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά. Όμως δεν μπορώ εγώ ή ο Εργκίν (Αταμάν) να ανοίξω διάλογο», δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης ερωτηθείς για τις αποδοκιμασίες κατά την ανάκρουση του τουρκικού εθνικού ύμνου.

Για το αν τον προβληματίζει που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχασε τρία από τα πέντε φιλικά, είπε: «Δεν μπορείς να γίνεις ομάδα με αυτοματισμούς αν δεν έχεις μαζί σου βασικούς παίκτες. Είναι σοβαρό πρόβλημα αυτό, αλλά δεν σημαίνει ότι θα παρατήσεις το παιχνίδι. Δεν το παρατήσαμε ποτέ. Προφανώς είναι πρόβλημα, ελπίζουμε να είναι υγιείς οι περισσότεροι από τους παίκτες μας και να έχουμε καλές προπονήσεις από την Κυριακή και μετά. Προσπαθούμε να γίνουμε ομάδα, είμαστε στην πορεία αυτή. Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματα με τα στοιχεία που έχουμε μέσα στο παρκέ».

Για το αν θα δοκιμάσει χαμηλό σχήμα και στη συνέχεια ή προέκυψε λόγω των απουσιών, απάντησε: «Ούτε κι εγώ δεν ξέρω κάποιες φορές (γέλια). Να είμαστε ειλικρινείς. Ναι, σκεφτόμαστε. Πού είναι ο Μήτογλου, ο Παπαγιάννης, ο Γιάννης, ο Παπαπέτρου; Δεν είναι εδώ. Προσπαθείς να αντιδράσεις με τα δεδομένα που έχεις. Δεν αφήνεις το παιχνίδι να πάει στην τύχη του. Το χαμηλό σχήμα είναι κάτι που έχουμε σκεφτεί, πρέπει να ανέβουν όλοι μια θέση. Είναι κάτι που δουλεύουμε στις προπονήσεις, όπως και άλλα σχήματα. Θα ήθελα να έχουμε ένα ψηλό line up και να προβληματίζεται ο αντίπαλος πώς θα μας αντιμετωπίσει. Είδαμε σε αυτό το τουρνουά παίκτες που αρχίζουν και γίνονται άντρες. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο γίνεται ουσιαστικός. Εκεί έγκειται και η βελτίωση».

Για τη συνεργασία που έχει με άλλους Έλληνες προπονητές είπε: «Το προπονητικό τιμ είναι αυτό που είναι, αλλά έχω μιλήσει με τον Μπαρτζώκα, τον Πρίφτη, τον Σφαιρόπουλο, όλους τους προπονητές. Έχουμε ένα πολύ καλό προπονητικό τιμ. Κι εμείς προσπαθούμε να γίνουμε ομάδα. Δεν υπάρχει όμως κάποια προσθήκη. Το πολύ-πολύ άμα ζητήσει ο Κασελάκης να μπει (γέλια), γιατί έχει εμπεριστατωμένη άποψη».

Σχετικά άρθρα