Συνέντευξη στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Πρωΐαν σε είδον τη μεσημβρίαν” παραχώρησε ο Δημήτρης Ιτούδης στην οποία αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα. Σε αυτήν ο 52χρονος κόουτς επεσήμανε ότι είναι ευλογία να κάθεται στον πάγκο της.

Σε ερώτηση για το πώς είναι να διαχειρίζεται αθλητές με διαφορετικές προσωπικότητες: “Το γεγονός ότι ο παρονομαστής είναι η Εθνική ομάδα, δηλαδή η ελληνική σημαία και ότι ταυτόχρονα με την τιμή έχουμε και την υποχρέωση ως πρεσβευτές της χώρα μας κάτι που είναι τεράστια τιμή για όλους. Οφείλουμε να πούμε συγχαρητήρια και στις ομάδες και στους προπονητές που μας δίνουν την ευκαιρία να είναι οι αθλητές να είναι στην Εθνική ομάδα, να μην είναι στις διακοπές τους, αλλά να είναι με τη Εθνική ομάδα. Οπότε αυτοί οι παρονομαστές και η κοινή πορεία είναι κάτι που μας ενώνει όλους”.

Για το εάν έχει κάποιο κόλπο για να δέσει την ομάδα:
“Δεν υπάρχει κάποιο κόλπο. Προφανώς ο καθένας έχει την στρατηγική και την φιλοσοφία του. Η ειλικρίνεια και οι σχέσεις είναι αυτές που πρέπει να διέπουν μια πορεία κάτω από έναν παρονομαστή που πρέπει να είναι το κοινό καλό. Μπορεί οι συνθήκες και τα δεδομένα

Η ελληνική ομάδα είναι ευλογία. Αθλητές υψηλού επιπέδου θέτουν εαυτόν στη διάθεση της Εθνικής προερχόμενοι από διαφορετικές ομάδες και έχοντας διαφορετικές προοπτικές και επιτυχίες στις δικές τους ομάδες”.

Σχετικά άρθρα