Ο Δημήτρης Ιτούδης μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες και στάθηκε στην ενότητα που είχε η ομάδα παρά τα προβλήματα με αποτέλεσμα να πάρει την πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου, επικρατώντας της Νέας Ζηλανδίας 83-74!

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Μια πολύ συγκινητική νίκη όπως ήρθε. Κάναμε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο. Και στην τρίτη περίοδο αν και κερδίσαμε. Είπαμε ότι πρέπει να κερδίσουμε και το τελευταίο δεκάλεπτο και το κάναμε. Την ομάδα την κράτησε ο Παπανικολάου, ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης, ο Ζήσης, ο Πρόεδορς, ο Δήμος. Όλοι».

Για τη συνέχεια,ο ομοσπονδιακός προπονητής είπε: «Δεν είναι εύκολο να χάνει έναν τόσο σημαντικό παίκτη μια μέρα πριν. Διαχειριστήκαμε σωστά το ματς με τις ΗΠΑ. Δε μπορούσα να το πω αυτό. Δε γίνεται κάτι τυχαία. Η Ζηλανδία έπαιξε παράταση. Δε θέλαμε να φτάσουμε να χάνουμε στους 125 πόντους. Όταν καταλάβαμε τι πρέπει να κάνουμε στα σκριν, τότε άρχισαν να κάνουν λάθη και να μην έχουν καθαρές επιλογές.

Η επιτυχία είναι ότι βρισκόμαστε στο Παγκόσμιο. Η επιτυχία είναι ότι είμαστε στους 16. Έχουμε μπροστά μας μια ημέρα για τη Λιθουανία. Μαζί με τις ΗΠΑ ήταν οι καλύτερες ομάδες. Έχουν συνέχεια στο σύνολό τους. Μπορούμε να αναλύσουμε τα δεδομένα και να δούμε τον τρόπο που θα παίξουμε».

https://www.youtube.com/watch?v=OBKiDWyUX1k

Σχετικά άρθρα