Ο Δημήτρης Ιτούδης προανήγγειλε εξελίξεις για το ενδιαφέρον της Εθνικής να τον προσλάβει επαναλαμβάνοντας πως είναι δική του επιθυμία.

Αναλυτικά όσα είπε προπονητής της ΤΣΣΚΑ για:

-τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Αρχικά ελπίζω ο κορωνοϊός να εξαφανιστεί και να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας. Ήμασταν καλύτερη ομάδα σήμερα. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ρυθμό και λόγω της απραξίας. Γυρίσαμε καλά την μπάλα μετά το κακό ξεκίνημα και είχαμε καλή δημιουργία και φτάσαμε στη νίκη».

-τις καλές προπονήσεις που ανέφεραν οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ πως έκαναν: «Είναι σημαντικό να το λένε αυτό οι παίκτες. Είναι άλλο να το λένε οι δημοσιογράφοι και οι προπονητές και άλλοι οι παίκτες. Μετά την αναβολή με την Μπαρτσελόνα είχαμε χρόνο για ξεκούραση και προπονήσεις. Δουλέψαμε και προσπαθήσαμε να βρούμε ρυθμό. Είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε για τον Παναθηναϊκό».

-το rormat της Euroleague: «Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες πληρώνουν το τίμημα των απουσιών λόγω του κορωνοϊού, είτε λόγω τραυματισμών. Είμαστε σε μία κατάσταση που πρέπει να διαχειριστούμε. Πρέπει να βρούμε χημεία και να γίνουμε ομάδα. Ακόμα και οι ομάδες που είναι ψηλά στη βαθμολογία έχουν πάρει ματς στις λεπτομέρειες. Πρέπει να αλλάξει το format. Είναι πολλές οι ομάδες που μένουν εκτός playoffs, οι 10 από τις 18. Στο ΝΒΑ είναι διαφορετικά για παράδειγμα. Υπάρχει και θέμα αποστάσεων. Οι παίκτες παίζουν τελικούς και δεν υπάρχουν εύκολα ματς».

-το χτίσιμο της ΤΣΣΚΑ:
«Είναι διαφορετικό να χτίζεται μία ομάδα το καλοκαίρι. Να δεις πως παίζει η ομάδα, να φάει τις “σφαλιάρες” της και να δεις αν αντέχει. Αυτό δεν το βλέπεις αν υπάρχει πίεση να κερδίσεις. Πλέον οι παίκτες καλούνται να δώσουν προσοχή στα πάντα. Στη διατροφή, στην καθημερινότητα. Εμείς για παράδειγμα επιλέξαμε να μείνουμε στην Αθήνα για να έχουν οι παίκτες 6-7 επιπλέον ώρες ξεκούρασης».

-την Εθνική:
«Οι κύριοι Λιόλιος και Βατούτιν έχουν συζητήσει και πιστεύω πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε αποτέλεσμα. Η επιθυμία μου παραμένει η ίδια για την Εθνική».

Σχετικά άρθρα