Η Ελλάδα επικράτησε της Ιορδανίας στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε τις παρακάτω δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Δεν ξέρω αν είναι η πιο πολύτιμη νίκη, το γεγονός ότι ήταν πρεμιέρα και ξεκινάμε με νίκη, εκπροσωπώντας τη χώρα μας, είναι σημαντικό. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, όλοι προσέφεραν ακόμα και ο Μωραΐτης που δεν έπαιξε σήμερα, θα πάρει τα λεπτά συμμετοχής του στα επόμενα ματς. Ήμασταν πιο ουσιαστικοί, μετά το κακό ξεκίνημά μας, στην αμυντική μας προσαρμογή.

Ήμασταν ουσιαστικοί. Είχαμε πολλές φάσεις στον αέρα, αλλά υπήρχε ένας επιπλέον παίκτης στο χαμό και στο 3ο δεκάλεπτο μας αποσυντόνισε ότι βγήκε ο καλύτερος παίκτης τους, ο Τζέφερσον, αλλά καταλάβαμε ότι η νίκη θα έρθει με μία καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση.

Η απώλεια του Ντίνου είναι πολύ σημαντική. Και εκείνος θα ήθελε να είναι εδώ και να βοηθάει την Εθνική μας. Είναι μεγάλη απώλεια, αλλά όλοι οι αθλητές είπαν ότι θα παίξουν έξτρα για να καλύψουν το κενό. Είναι καλό ξεκίνημα, αλλά είναι κακό να επαναπαυτείς και χρειάζεται να συγκεντρωθούμε στους στόχους που έχουμε στα επόμενα ματς.

Μέσα στα αποδυτήρια βάλαμε στόχους και ζητούσαμε κάτι επιπλέον από τον κάθε παίκτη. Έχουμε το πνεύμα, αλλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό. Δεν είμαστε φαβορί, αλλά μαθαίνουμε σε κάθε ματς, πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και να δούμε πώς θα πάμε στη συνέχεια», πρόσθεσε ο 52χρονος προπονητής.

Σχετικά άρθρα