Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στην media day της Φενέρμπαχτσε και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην ομοιότητα της ομάδας του με την Εθνική Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας προπονητής:

«Η υποστήριξη προς την ομάδα είναι σημαντική για εμάς. Η προσδοκία μου είναι να κάνουμε τους παίκτες να καταλάβουν πού είναι. Και μετά θα έρθει και η χημεία. Δημιουργήσαμε μία πολύ καλή ομάδα. Αυτή ομάδα είναι αναγνωρισμένη, γεμάτη με παίκτες που είναι πρόθυμοι να δώσουν τα πάντα. Δεν θέλω να υποσχεθώ μεγάλα πράγματα, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους φιλάθλους μας. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Η ομάδα αυτή έχει καταφέρει πολλά. Είναι ενθουσιασμένος και ανυπόμονος για την χρονιά με την Φενέρ.

Υπάρχει ομοιότητα αυτής της ομάδας με την Εθνική Ελλάδας, αλλά και διαφορετικοί παίκτες. Θα δοκιμάσουμε άλλα πράγματα. Η ποικιλία στους παίκτες και στις θέσεις είναι καλό σημάδι. Θα έχουμε διαφορετικά συστήματα στην επίθεση. Πρέπει να δημιουργήσουμε το παιχνίδι της ομάδας. Οι φίλαθλοι έχουν προσδοκίες από εμάς. Χρειαζόμαστε, όμως, χρόνο. Οφείλουμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας στο ζωγραφιστό. Όπως και στο σουτ και τις βολές.

Δεν είναι εύκολο να πω ψέματα. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία με λίγους παίκτες, λόγω των Εθνικών ομάδων και των τραυματισμών. Χρειάζεται αγωνιστική εμπειρία. Θέλαμε να δώσουμε φιλικά με ομάδες Ευρωλίγκας, αλλά δεν βρέθηκε λύση. Δεν είμαι μαθηματικός, αλλά έχουμε μακρύ ταξίδι. Γίνεται μία σημαντική προσπάθεια στο παρασκήνιο, που δεν την βλέπετε. Όλοι δουλεύουν πολύ σκληρά».

Σχετικά άρθρα