Σε παλαιότερη συνέντευξη του στην ελληνική δημόσια τηλεόραση και στον Βαγγέλη Ιωάννου, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αναφέρθηκε, μεταξύ πολλών άλλων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, τονίζοντας πως η Γιουγκοσλαβία εκείνης της εποχής θα μπορούσε να είχε κερδίσει τους Αμερικανούς.

«Αν δεν είχαμε τον πόλεμο πίστευα ότι θα κερδίζαμε την dream team. Την ώρα που οι υπόλοιπες ομάδες και παίκτες έβγαιναν φωτογραφίες με τους παίκτες της Αμερικής, τον Τζόρνταν και τους άλλους, εμείς δουλεύαμε για αυτό το παιχνίδι γιατί εγώ πίστευα ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε», τόνισε ο Ίβκοβιτς, που μίλησε και για τον Ντράζεν Πέτροβιτς: «Ο Ντράζεν ήταν φοβερός δουλευταράς. Παράδειγμα αν το σχολείο ξεκινάει στις 8, αυτός είναι εκεί από τις 7.30, έτοιμος να μάθει και να δουλέψει».

Σε ερώτηση για το αν θα διάλεγε κάποιον από τους παίκτες του ως κορυφαίο, απάντησε: «Δεν μπορώ να διαλέξω έναν παίκτη μου, όλοι ήταν παιδιά μου».

Αναφορικά με τον Άρη και τη σχέση του με τον Νίκο Γκάλη, που φέρεται να είχε διαταραθχεί, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είπε: «Στον Άρη είχα καλές σχέσεις με τον Νίκο Γκάλη, αλλά οι άνθρωποι του Άρη ήθελαν να χάσουν το πρωτάθλημα. Τα πάω καλά με τις βεντέτες. Δεν έχω πρόβλημα, αλλά δεν τους αφήνω να παίρνουν πολλά και να δίνουν λίγα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, φωνάζω σε όλους».

Για τη θητεία του στην ΤΣΣΚΑ, ο Σέρβος τεχνικός αποκάλυψε πως: «Όταν πήγα στην ΤΣΣΚΑ πήρα μαζί μου τον Παπαλουκά και τον Χατζηβρέττα. Θυμάμαι ο Παπαλουκάς είχε μια πρόταση από την Ούντινε.Ήταν απλήρωτος από τον Ολυμπιακό, είχε πρόβλημα με το συμβόλαιο του. Ο Βασίλης Ευαγγελινός, ο μάνατζερ του, του είπε να πάει στην ΤΣΣΚΑ. Η μάνα του του έλεγε να μην πάει, αλλά εγώ του είπα: “Καλύτερα να σκοτωθείς σαν τίγρης στη Ρωσία, παρά σαν μ… στην Ιταλία”».

Τέλος, μιλώντας για την τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού, που κατέκτησε την Euroleague το 2012 με την επική ανατροπή στον τελικό της Κωνσταντινούπολης επί της ΤΣΣΚΑ, χαρακτήρισε τον Βασίλη Σπανούλη ως τον «μεγαλύτερο ηγέτη στον κόσμο».

Σχετικά άρθρα