Τον Βασίλη Σπανούλη αποθέωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, σε παλαιότερη συνέντευξή του, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πιο επαγγελματία αθλητή που προπόνησε ποτέ!

Ας θυμηθούμε αναλυτικά όσα είπε ο «Ντούντα»:

Εγώ μετά από τόσα χρόνια είμαι τυχερός άνθρωπος που είχα αυτούς τους παίκτες. Στον Ολυμπιακό πήγα δύο φορές και είναι η μόνη ομάδα που δούλεψα δύο φορές. Δικαιώθηκα που ήρθα 15 χρόνια μετά στην ομάδα και πήραμε την Ευρωλίγκα ξανά. Ο Ολυμπιακός έχει τους καλύτερους φιλάθλους και τους καλώ να έρθουν σε αυτό το φιλανθρωπικό παιχνίδι. Τα έσοδα θα πάνε στο χαμόγελο παιδιού και σε ένα νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Εγώ θα είμαι συνέχεια εδώ από τις 10 Σεπτεμβρίου.

Το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Είναι δύσκολο να σας πω πόσο μου λείπει. Μπορώ χωρίς το μπάσκετ. Πρέπει να σας πω ότι δεν ήμουν επαγγελματίας, γιατί ο επαγγελματίας το ΣΚ κλείνει το μυαλό του. Εγώ όμως μετά από τόσο χρόνια ούτε μια μέρα άδεια δεν πήρα. Μου λείπουν σίγουρα οι άνθρωποι του μπάσκετ.

Για το 2011-12: «Ήταν δύσκολες στιγμές γιατί αλλάξαμε πολλούς παίκτες, καθώς μειώσαμε το μπάτζετ, όμως ήταν πολύ σημαντικός κορμός Ελλήνων παικτών. Αν η ομάδα θέλει να έχει μια καθαρή και πλήρης ομάδα, πρέπει να έχει ντόπιους παίκτες. Και πιστεύω πως αυτή η γενιά μαζί με τον αρχηγό έδεσαν πολύ και είναι ακόμα μαζί και τους εύχομαι να συνεχίσουν.

Για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει προπονήσει: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω έναν παίκτη. Είχα τόσους καλούς. Από αυτούς μπορώ να ξεχωρίσω τον πιο επαγγελματία από όλους. Ο Βασίλης Σπανούλης. Θυμάμαι κάποτε πως πριν από ένα παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ τον Σεπτέμβριο, οι γιατροί έλεγαν ότι θα παίξει με το νέο έτος. Εκείνος όμως με πιάνει και μου λέει ότι κόουτς θα παίξω. Και τελικά έπαιξε. Δεν είμαι πια προπονητής. Έμειναν οι σχέσεις φιλίες και πιστεύω πως ήμουν πάντα κοντά στους παίκτες και δεν είχα πει ποτέ το τι γίνεται μέσα στην ομάδα.

Ο κόσμος έρχεται να δει τους παίκτες όχι τους προπονητές και την διαιτησία. Δουλειά μου είναι να βάλω τους παίκτες εκεί που πρέπει. Ο Κώστας ο Δήμου μου είπε που πας; Τιμώρησα κάποιους παίκτες και πρώτο παιχνίδι παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα κι εγώ μαζεύω κάποια παιδιά και βάζω πεντάδα τον Ρωμανίδη και βάζει 15 π. 14ρ. Αυτές οι στιγμές είναι αξέχαστες και μου έχουν μείνει. Δουλέψαμε πολύ και σε όσους λένε ότι ήταν εύκολη η δουλειά μου επειδή είχα μεγάλους παίκτες, πρέπει να πως ότι σε αυτούς τους παίκτες που είχα και κάθε μέρα πρέπει να δίνεις κίνητρο και να είσαι ανώτερος. Στο παιχνίδι δεν αλλάζεις μόνο τον παίκτη που δεν έπαιξε καλά αλλά και αυτόν που έπαιξε πολύ καλά. Με κατάλαβαν οι παίκτες μου με άκουσαν και όλα αυτά πιστεύω πως ήταν το μπάσκετ.

Σχετικά άρθρα