Ο Κώστας Αντετοκούνμπο σε συνέντευξή του στο Down Town και την Αμάντα Φούντη μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις δυσκολίες των παιδικών χρόνων, την πορεία προς την κορυφή του κόσμου και την Εθνική ομάδα.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την συνέντευξη:

Έχετε βιώσει τον ρατσισμό στην Ελλάδα; Θυμάσαι κάποιο σχόλιο που σε έχει πληγώσει;
Ναι, έχουν υπάρξει φορές. Δεν έχω πληγωθεί από αυτό, αλλά ένιωθα λίγο περίεργα όταν ήμουν μικρός, γιατί όταν έχεις γεννηθεί στην Ελλάδα, έχεις μεγαλώσει στην Ελλάδα και έχεις πάει σε ελληνικό σχολείο, δεν βλέπεις τον εαυτό σου ως κάτι διαφορετικό. Δηλαδή δεν έβλεπα να έχω κάτι διαφορετικό. Στα μάτια μου ήμουν όπως τα άλλα παιδάκια. Όταν μεγάλωσα και άκουγα ρατσιστικά σχόλια ένιωθα περίεργα, έλεγα γιατί μου λένε κάτι τέτοιο; Δε με πλήγωνε, απλώς δεν το καταλάβαινα…

Την είχατε ονειρευτεί την κορυφή του κόσμου; Το πιστεύατε ότι θα φτάσετε εκεί;
Όχι, για εμάς τότε η κορυφή του κόσμου ήταν να μπορούμε να βάλουμε φαγητό στο τραπέζι μας, να μην έχουμε αυτή τη βιοπάλη και να είμαστε λίγο καλύτερα. Εκείνη τη στιγμή αυτή ήταν η κορυφή του κόσμου για εμάς και αυτό που ζούμε τώρα είναι εξωπραγματικό. Πραγματικά κάνω τον σταυρό μου κάθε μέρα που ξυπνάω και ευχαριστώ τον Θεό για τη ζωή που έχω τώρα, εγώ και η οικογένειά μου.

Σε πάω και λίγο στο κεφάλαιο της Εθνική Ελλάδος. Θα σας ξαναδούμε όλα μαζί τα αδέρφια στην Εθνική μας;
Πραγματικά το ελπίζω, να είμαστε όλοι υγιείς, και να είμαστε μαζί.

Πώς σου φαίνεται η αλλαγή προπονητή;

Νομίζω πως ο Βασίλης (Σπανούλης) είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Εγώ δεν έχω παίξει ποτέ μαζί τoυ και δεν με έχει προπονήσει, θα δούμε πώς θα πάει. Δεν είναι κακή αλλαγή, νομίζω θα τα πάμε καλά όταν έρθουν τα παιχνίδια για το προ ολυμπιακό.

Σχετικά άρθρα