Επίσημη μορφή πήραν την Παρασκευή (4/11) τα παράπονα του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία, καθώς με ανακοίνωση της η «πράσινη» ΚΑΕ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την αντιμετώπιση του συλλόγου από τους ρέφερι τονίζοντας ότι δεν θα ανεχτούν στο μέλλον άλλα περιστατικά αδικίας.

Αφορμή στάθηκε κυρίως η διαιτησία στο ματς με την Παρτιζάν και από το παιχνίδι αυτό έστειλαν την επιστολή στην Ευρωλίγκα μαζί μάλιστα και με σχετικό video με τις φάσεις που διαμαρτύρονται.

Παράλληλα, οι άνθρωποι της ΚΑΕ ΠΑΟ τόνισαν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωλίγκα και παλαίμαχο παίκτη της ομάδας, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, στην οποία θα θέσουν επί τάπητος τα ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης…

Αναλυτικά η επιστολή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«1. Ο Παναθηναϊκός απέστειλε σκληρή επιστολή στην Ευρωλίγκα μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα με την Παρτιζάν Βελιγραδίου και δυστυχώς απέδειξαν πως δεν έχει αλλάξει ακόμη το παραμικρό στα κακώς κείμενα της διαιτησίας. Σε αυτή ξεκαθαρίζει σε κάθε τόνο πως δεν θα ανεχθεί να επαναληφθούν τέτοια περιστατικά που αδικούν κατάφωρα την ομάδα μας (έχει αποσταλεί το σχετικό υλικό).

2. Η ομάδα μας παράλληλα στέλνει πρόταση προκειμένου να αλλάξει ο κανονισμός που αφορά στο δικαίωμα χρήσης “challenge” από τον προπονητή με σκοπό να μειωθούν οι περιπτώσεις λαθών που κρίνουν και επηρεάζουν τα αποτελέσματα.

3. Ο πρόεδρος της Ευρωλίγκας Ντέγιαν Μποντιρόγκα θα ταξιδέψει τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα όπου και θα συζητηθούν πολλά σημαντικά θέματα που αφορούν στο προϊόν και στα όσα συμβαίνουν στη διοργάνωση, τα οποία χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.

4. Η ομάδα μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου του Παναθηναϊκού. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να αποδεχθεί και να επιτρέψει συμπεριφορές που πλήττουν το κύρος, την εικόνα και στερούν από τους φιλάθλους μας την παρουσία τους στο γήπεδο. Ως εκ τούτου ενημερώνει πως θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το γεγονός με τον φίλαθλο που με την πράξη του προκάλεσε την ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα και καταγράφηκε και από τους διαιτητές στο φύλλο αγώνα. Στον συγκεκριμένο φίλαθλο δεν θα επιτραπεί ξανά η είσοδος στις αναμετρήσεις της ομάδας μας.

5. Είμαστε όλοι ενωμένοι και θα σταθούμε όρθιοι απέναντι σε όλα τα απαράδεκτα και μη αποδεκτά γεγονότα που έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση σε όλους μας».

Σχετικά άρθρα