Ποινές επιβλήθηκε στον Λέοντα Μεσολογγίου για τη συμπεριφορά παραγόντων του μετά τον αγώνα πλέι οφ με τον Σπάρτακο, αλλά και για την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ομάδας κατά της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Εκτός από το χρηματικό πρόστιμο και την απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους, η ΚΕΔ της ΕΣΚΑΒΔΕ αποφάσισε να μην ορίζει διαιτητές της Ένωσης στους αγώνες της ομάδας του Μεσολογγίου.

Αναλυτικά:

«Συνομίλησαν, σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 ώρα 11:00, τα μέλη του Δ.Σ., προκειμένου να αποφασίσουν για τα τρέχοντα θέματα της Ένωσης.

Συνομίλησαν οι: Νικάκης Κώστας, Τσώνος Στράτος, Σταυρόπουλος Σταμάτης, Μπέστιας Γιώργος, Σερέτης Γρηγόρης, Πουλής Άγγελος, Δημητρίου Απόστολος,
Κασιούμης Νίκος, Μπαρμπάνης Επαμεινώνδας, Βλάχος Σταύρος και Δημολίτσας Νίκος.

Αφού υπήρχε απαρτία άρχισε η συνομιλία:
1. Έγινε ενημέρωση επί της αλληλογραφίας.
2. Έγινε οικονομική ενημέρωση και εγκρίθηκαν όλες οι μέχρι σήμερα δαπάνες.
3. ΑΓΩΝΑΣ PLAY-OFF Α.Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – Α.Σ ΛΕΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Α’ ΑΝΔΡΩΝ – 4/7/2020) : ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκαν :

α) Να επιβληθεί η ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον κύριο αγωνιστικό χώρο για έξι μήνες (Άρθρα 85, 86 Κανονισμού Ε.Ο.Κ), στο μέλος του Δ.Σ του σωματείου Α.Σ ΛΕΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, κ. ΣΑΜΑΛΕΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
Η ποινή αρχίζει το Σάββατο 12/9/2020 και λήγει τη Πέμπτη 11/3/2021.
Η ποινή του προαναφερόμενου παράγοντα του σωματείου Α.Σ ΛΕΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, μαζί με όλα τα σχετικά έγγραφα θα κοινοποιηθούν στην Υπηρεσία του για ενημέρωση.

β) Να επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο επτακοσίων (700) ευρώ (Άρθρο 7 ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΕΣΚΑΒΔΕ), στο σωματείο Α.Σ ΛΕΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ για την προσβλητική ανακοίνωση που απέστειλε και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Basket247.

Το σωματείο Α.Σ ΛΕΩΝ, οφείλει να καταβάλει το εν λόγω χρηματικό ποσό πριν την έναρξη των Πρωταθλημάτων, επί ποινή απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιοδήποτε Πρωτάθλημα.

Η ΕΣΚΑΒΔΕ θα καταθέσει το ποσό αυτό στη συνέχεια, για τις ανάγκες ευαγούς ιδρύματος της Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

γ) Το Δ.Σ. έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής πρωταθλημάτων για την περαιτέρω έρευνα της προσβλητικής ανακοίνωσης του Α.Σ. ΛΕΩΝ από το νομικό σύμβουλο και σε περίπτωση που κριθεί ότι το περιεχόμενο αυτής είναι εξυβριστικό και δυσφημιστικό να κατατεθεί από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα, προς αποφυγή ταλαιπωρίας των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. και λόγω των μετακινήσεων, έγκληση κατά του νομίμου εκπροσώπου του σωματείου.

4) Έγινε δεκτή η απόφαση της ΚΕΔ ΕΣΚΑΒΔΕ για μη ορισμό διαιτητών από τους Συνδέσμους ΕΣΚΑΒΔΕ, στους αγώνες της ανδρικής ομάδας του σωματείου Α.Σ ΛΕΩΝ, για το πρώτο δίμηνο από την έναρξη του αντίστοιχου Πρωταθλήματος.
Αφού δεν υπήρχε άλλο θέμα, έληξε η συνεδρίαση».

Σχετικά άρθρα