«Καμπανάκι» κινδύνου από το σύνολο του ερασιτεχνικού Αθλητισμού, καθώς τα σωματεία μπάσκετ αγωνιούν μη γνωρίζοντας καν αν θα βρεθούν ξανά στο παρκέ.

Δεκάδες είναι οι ομάδες στις τοπικές ενώσεις που τα έξοδά τους «τρέχουν», αλλά για έσοδα ούτε λόγος φυσικά αφού έχουν ανασταλεί και οι προπονήσεις στις ακαδημίες. Χορηγίες και συνδρομές σταμάτησαν και είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί γονείς προτίμησαν να μην στείλουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες των ομάδων με τον προϋπολογισμό απλά… να μην βγαίνει, καθώς το ποσοστό αποχής ξεπέρασε σε πολλά τμήματα υποδομής το 50%!

Όσο η σκιά του κορωνοϊού πλανάται πάνω από τα κλειστά γήπεδα τα πάντα παραμένουν «παγωμένα». Κι αν οι ανδρικές ομάδες πρόλαβαν κάποιες αγωνιστικές, στα τοπικά πρωταθλήματα γυναικών δεν πρόλαβαν καν να…. ζεσταθούν, αφού ποτέ δεν ξεκίνησαν.

Η αγωνία για την τύχη των σωματείων κορυφώνεται, ενώ αναφορικά με την κρατική ενίσχυση που θα δοθεί στις ομάδες που έχουν κάνει προεγγραφή στο αθλητικό μητρώο, από πολλούς χαρακτηρίζεται ως σταγόνα στον ωκεανό.

Επιπλέον, στη λίστα του Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και στις προεγγραφές δεν εμφανίζονται καν ακόμη κάποιοι σύλλογοι, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη μέρα του τοπικού μπάσκετ προβληματίζει έντονα και μόνο απίθανο δε φαντάζει πλέον το σενάριο οι αποχωρήσεις ομάδων να γίνουν… συνήθεια.

Σχετικά άρθρα