Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, εξέφρασε αμφιβολίες για το αν και υπό ποιες συνθήκες θα καταφέρει η ομάδα του να επανέλθει στην Euroleague τη νέα σεζόν, ακόμα κι αν έχει σταματήσει ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Ας υποθέσουμε ότι θα υπάρξει ειρήνη. Αυτό σημαίνει πως η Ρωσία θα γίνει ξανά δεκτή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Δεν το βλέπω πολύ πιθανό. Δεδομένης της μεγάλης Ρωσο-φοβίας που υπάρχει στην Ευρώπη, είναι δύσκολο να φανταστώ ότι μια ομάδα που φέρει το όνομα του ρωσικού στρατού, η καλύτερη ρωσική ομάδα με τόσο μεγάλη ιστορία, θα μπορεί να παίζει στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ακόμη κι αν όμως δεν αποκλειστούμε, θα μας επιτρέψουν να παίζουμε μόνο σε ουδέτερα γήπεδα. Και προκύπτει το ερώτημα ‘ποιο είναι το νόημα αν η ΤΣΣΚΑ παίζει στο Βελιγράδι ή την Αθήνα;’. Να θυσιάσουμε το συμφέρον των φιλάθλων μας για να διατηρήσουμε τη θέση μας στην Ευρωλίγκα. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως αυτό είναι σωστό.

Πρέπει να σημειώσουμε πως η ΤΣΣΚΑ είναι μέτοχος της Ευρωλίγκας και οφείλουμε να προστατέψουμε τα συμφέροντά μας ως τέτοιοι. Σχεδόν όλες οι διεθνείς πτήσεις έχουν ακυρωθεί, όλες οι ρωσικές αερογραμμές δεν πετάνε στην Ευρώπη και τα εισιτήρια για Κωνσταντινούπολη ή Βελιγράδι έχουν εξαντληθεί.

Ακόμη και τα οικονομικά είναι δύσκολα με τις μεταφορές χρημάτων. Εμείς για παράδειγμα πληρώνουμε κανονικά τους παίκτες και προπονητές μας, αλλά οι μεταφορές χρημάτων από τους ξένους μας στο εξωτερικό είναι δύσκολη» είπε χαρακτηριστικά ο Βατούτιν.

Σχετικά άρθρα