Την παραμονή στην Basket League εξασφάλισε και μαθηματικά ο Άρης, με την επικράτησή του κόντρα στον Ιωνικό.

Ο Σάββας Καμπερίδης, εκμεταλλευόμενος το ότι η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί σε δύο και πλέον εβδομάδες, έδωσε άδεια στους καλαθοσφαιριστές της ομάδας μέχρι τις 18 Απριλίου, ενώ προηγουμένως σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι:

«Η χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη, να ολοκληρωθεί όσο πιο ομαλά γίνεται. Θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη εικόνα και περισσότερες νίκες. Παρ’ όλα αυτά, σταθήκαμε όρθιοι σε μια δύσκολη χρονιά. Θα πρέπει το μυαλό όλων να στραφεί στην επόμενη χρονιά και να χτιστεί όσο πιο σωστά και με βάσεις η ομάδα για να ανταποκρίνεται.

Τα βιώματα της ομάδας και του κόσμου είναι διαφορετικά για αυτό και ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Πολύ δύσκολο να χτιστεί με τους περιορισμούς. Όταν υπάρχει αναξιοπιστία, είναι πολύ δύσκολο να φτιαχτεί μια ομάδα με τις προδιαγραφές που όλοι θέλουν. Η διοίκηση προσπαθεί να άρει τα ban, αυτή είναι η αφετηρία για να βγει από τη δύσκολη θέση και να κοιτά με αισιοδοξία το μέλλον».

Αναλυτικά η ενημέρωση των «κιτρινόμαυρων»:

«Με δεδομένο ότι η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας και πιο συγκεκριμένα η εκτός έδρας αναμέτρηση με το Περιστέρι, για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, θα οριστεί μετά τις 24 Απριλίου, δόθηκε άδεια στους παίκτες του Άρη, μέχρι και τη μεθεπόμενη Κυριακή (18/04).

Έως τότε, όμως θα γίνονται προπονήσεις από τον Σάββα Καμπερίδη και τους συνεργάτες του, με τους παίκτες, που θα παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη.

Η προετοιμασία για το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, με όλους τους παίκτες παρόντες, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 19 Απριλίου».

Σχετικά άρθρα