Ο Αϊζάια Κάνααν μίλησε στον sport-fm.gr για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός ώστενα κινηθεί στα περσινά στάνταρ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ στον Αλέξανδρο Τσιριγώτη:

Μετά την εξαιρετική περσινή σεζόν, πιστεύεις σε μία ανάλογη πορεία και φέτος;
«Αυτό είναι το πλάνο. Δεν μπορώ να δω το μέλλον, αλλά ξέρω τη δουλειά που κάνω και εγώ προσωπικά και όλοι οι συμπαίκτες μου. Αν συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο και κοιτάζουμε ένα παιχνίδι τη φορά, η ομάδα θα μείνει δυνατή και μου αρέσουν πολύ οι πιθανότητές μας».

Μετά την αποχώρηση των Σλούκα και Βεζένκοφ, περιμένεις να έχεις αυξημένες ευθύνες στο επιθετικό κομμάτι;
«Έτσι φαίνεται μέχρι στιγμής. Είμαι έτοιμος για όποια ευθύνη μου δωθεί, δουλεύω πολύ, εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσω την ομάδα μου. Δεν μπορώ να τα κάνω φυσικά όλα μόνος μου, το ξέρω αυτό, και πιστεύω ότι θα χρειαστεί step-up από πολλούς παίκτες, όχι μόνο από μένα, για να καλύψουμε το κενό που άφησαν Σλούκας και Βεζένκοφ. Τους εμπιστεύομαι, με εμπιστεύονται και θα κάνουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Παρά την απώλεια αυτών των δύο, είναι εμφανές από τα φιλικά ότι η φιλοσοφία της ομάδας δεν έχει αλλάξει. Πιστεύεις ότι μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματική;
«Συνεχίζουμε να ακολουθούμε το πλάνο του προπονητή μας. Υπάρχουν στιγμές στο παιχνίδι που χρειάζεται κάποιος να πάρει την ομάδα πάνω του, και είμαι σίγουρος ότι έχουμε πολλές επιλογές. Δεν θα είναι πάντα το ίδιο άτομο, θα χρειαστεί συλλογική προσπάθεια. Θα είναι μία πρόκληση, υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, έχουμε έναν “στόχο” στην πλάτη μας και ξέρουμε ότι όλοι θέλουν να μας νικήσουν».

Ο Παναθηναϊκός έκανε πολλές μεταγραφές το καλοκαίρι και έχει μεγάλο ενθουσιασμό. Αυτό είναι κάτι που σας «αγχώνει» ή σας ενθουσιάζει ο αυξημένος ανταγωνισμός;
«Ποτέ δεν αγχώνομαι, δεν έχω υπάρξει πιο ενθουσιασμένος. Όποιος με γνωρίζει, ξέρει ότι δεν φοβάμαι κανέναν, καμία ομάδα και κανένα παιχνίδι. Όποια πρόκληση υπάρχει μπροστά μου, πάντα στοχεύω να “επιτεθώ” σε αυτή. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός. Δεν μας ενδιαφέρει τι έκανε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον Ολυμπιακό. Είμαι επικεντρωμένος στο τι κάνουμε εμείς, εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά στην ομάδα. Όταν έρθει η ώρα να τον αντιμετωπίσουμε, θα δούμε».

Σχετικά άρθρα