Ο Αϊζία Κάνααν μίλησε πρόσφατα στο «Swish Cultures» και τόνισε, μεταξύ άλλων, την ελευθερία που υπάρχει φέτος στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

«Το πιο σημαντικό για μένα φέτος είναι ότι νιώθω πιο άνετα στο σύστημά μας. Το στυλ παιχνιδιού και το σύστημα αυτό δεν το συναντάς συχνά, είτε σου αρέσει είτε έχεις βρεθεί παλιά σε αυτό. Μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα λέγοντας ότι δεν υπάρχουν σχεδιασμένα plays για κάποιον παίκτη στην ομάδα, δεν προσπαθείς να βρεις κάποιον. Υπάρχουν οι βάσεις και παίρνεις ό,τι σου δίνουν, προφανώς κάποιοι έχουν την ελευθερία για το κάτι παραπάνω, να αλλάξουν λίγο κάτι.

Δεν είναι το σύστημα που οι περισσότερα ψάχνουν ή θέλουν να γίνουν κομμάτι του. Δεν είναι όπως άλλα συστήματα που ο παίκτης ξέρει τα plays που του έχει σχεδιάσει ο προπονητής. Στο Καζάν ήξερα ότι έχω σχεδιασμένα για μένα 6-7 plays και δεν σκεφτόμουν τίποτα. Είναι πολύ δίκαιο όλο αυτό, ο προπονητής είναι δίκαιος προς όλους μας, προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες μεταξύ μας, έχουμε καλούς παίκτες που δεν είναι εγωιστές. Όλα αφορούν τους παίκτες και αυτή ακριβώς η κουλτούρα έχει χτίσει».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού:

Σχετικά άρθρα