Την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα η οποία έχει προσφέρει καταφύγιο σε Τούρκους πρόσφυγες εξέφρασε ο Ενές Καντέρ. Ωστόσο ο Τούρκος σέντερ εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με φήμες πως έχουν γίνει επαναπροωθήσεις προσφύγων στην πατρίδα του, όπου υφίστανται τις συνέπειες από το καθεστώς Ερντογάν.

«Οι Έλληνες έχουν σώσει πολλές ζωές αθώων ανθρώπων δεχόμενοι Τούρκους πρόσφυγες που φεύγουν να γλιτώσουν από την οργή του δικτάτορα Ερντογάν τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τους Έλληνες γι’ αυτό. Από την άλλη όμως ακούμε τον τελευταίο καιρό πολλές ιστορίες για ατυχείς επαναπροωθήσεις προσφύγων από τα ελληνικά σύνορα.

Το να ωθείς αθώους ανθρώπους πίσω στις φυλακές του δικτάτορα Ερντογάν για να βασανιστούν, αν όχι να δολοφονηθούν, μέσα στις φυλακές, είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος που θα πρέπει να διορθωθεί το συντομότερο δυνατό» έγραψε στο Twitter ο άσος των Σέλτικς που είναι μεγάλος πολέμιος του Ερντογάν και πρόσφατα, αφού απέκτησε αμερικανική υπηκοότητα, πρόσθεσε τη λέξη Freedom (ελευθερία) στο όνομά του.

Σχετικά άρθρα