Ο Ενές Καντέρ Φρίντομ μίλησε στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης και αναφορικά με τα μελλοντικά του πλάνα αναφέρθηκε στην πιθανότητα που υπάρχει να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, κάτι που εφόσον υλοποιηθεί θα το συνδυάσει για την προώθηση της Ελληνοτουρκικής φιλίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν υπάρχει η προοπτική να αγωνιστεί στην Ελλάδα, εφόσον δεν συνεχίσει στο ΝΒΑ:

“Εμένα πρώτος μου στόχος είναι να αγωνιστώ στο ΝΒΑ και εκεί θέλω να είμαι. Όμως, εάν δεν συμβεί αυτό, εγώ έχω μεγαλώσει βλέποντας τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και άλλες ομάδες, ενώ ο αδελφός μου, που αγωνιζόταν πέρυσι στην Ελλάδα και τον Κολοσσό Ρόδου, μου έλεγε πόσο καλά είναι εκεί. Πριν απ’ όλα όμως, θα ήθελα να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Για παλαιότερες δηλώσεις για επαφή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

“Αρχικά, θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον ευχαριστήσω που δέχεται τους Τούρκους πρόσφυγες. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Στη συνέχεια, θα ήθελα να μιλήσω μαζί του για το κατά πόσον υπάρχει πιθανότητα να έρθω σε μια ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός και να χτίσω την φιλία ανάμεσα στις δυο χώρες. Εάν παίξω σε ελληνική ομάδα δεν θα είναι μόνο για το μπάσκετ. Θέλω να χτίσω γέφυρα μεταξύ αυτών των ανθρώπων. Δεν είμαστε τόσο μακριά: τρώμε τα ίδια φαγητά, ενώ και η κουλτούρα μας είναι πολύ κοντά”.

Για το αν υπάρχουν πιθανότητες να παίξει στον Παναθηναϊκό:

“Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη επιλογή. Μην ξεχνάμε ότι και ο φίλος μου ο Χεζόνια αγωνιζόταν εκεί. Εάν ήταν μια ελληνική ομάδα, θεωρώ ότι θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό. Εξαρτάται, βέβαια, από το τι θα γίνει με το ΝΒΑ και τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό”.

Σχετικά άρθρα