Στον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha μίλησε ο Ενές Καντέρ, δηλώνοντας πως θα έφτυνε στο πρόσωπο τον Ερντογάν αν τον είχε μπροστά του, ενώ τον αποκάλεσε ξανά δικτάτορα.

Ο σέντερ των Πόρτλαντ Μπλέιζερς αναφέρθηκε και στην μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ράγισε» η καρδιά του όταν αυτό συνέβη.

«Θα τον έφτυνα στο πρόσωπο! Έχει ακυρώσει το διαβατήριό μου. Πλέον δεν είμαι Τούρκος πολίτης. Πολλά από αυτά που είπα έκαναν κακό και στην οικογένειά μου. Ο πατέρας μου απολύθηκε, η αδερφή μου δεν έχει βρει ακόμα δουλειά μετά τις σπουδές της στην ιατρική, ο αδερφός μου έφυγε από ομάδες επειδή έχουμε το ίδιο όνομα.

Υπάρχουν τόσοι αθώοι στις φυλακές. Πολλές αθώες γυναίκες, για τις οποίες η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει πως βιάζονται και βασανίζονται καθημερινά. Οι λόγοι του Ερντογάν διακατέχονται από μίσος για το Ισραήλ και την Ελλάδα. Προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση για να κερδίσει ψήφους».

«Ράγισε η καρδιά μου όταν ο Ερντογάν έκανε τζαμί την Αγιά Σοφιά. Γιατί να κάνει τζαμί ένα κομμάτι της παγκόσμιας κληρονομιάς;» είπε ο Καντέρ, προσθέτοντας:

«Είμαι ευγνώμων στους Έλληνες, γιατί υποδέχονται τις οικογένειες που φεύγουν από την Τουρκία λόγω του Ερντογάν. Ένα “ευχαριστώ” είναι λίγο. Είμαστε αδέρφια και γείτονες, ας μην πάρουμε στα σοβαρά τον Ερντογάν. Ανυπομονώ να πάρω το διαβατήριο των ΗΠΑ και να έρθω στην χώρα σας, που είναι μία από τις αγαπημένες μου».

Σχετικά άρθρα