Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου σχολίασε την διαιτησία στα 4o παιχνίδι του του Παναθηναϊκού με τη Λάρισα, λέγοντας τα εξής στην εκπομπή «After» του «SDNA»:

«Θα πω κάτι για το τρίτο παιχνίδι της σειράς. Αν πιάσουμε τα γεγονότα θα βρούμε την ακολουθία τους. Το χτεσινό παιχνίδι έχει εξήγηση. Δίνεται λίγο μετά το τέλος του τρίτου αγώνα. Σε παιχνίδι μεγάλης ομάδας με μικρή δεν το θυμάμαι την τελευταία 20ετία. Αυτό δεν αναιρεί σε τίποτα την αξία της Λάρισας και το ότι ο Παναθηναϊκός δεν βλέπεται.

Αλλά είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Τώρα δεν εξετάζουμε την αξία. Αλλά εξετάζουμε τι έγινε διαιτητικά και γιατί συνέβη. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να υπήρχε ένταση. Η θερμοκρασία ήταν αρκετά υψηλή μέσα στο γήπεδο. Οι σφυγμοί έχουν ανέβει. Μπορώ να δώσω δικαιολογίες για να γίνουν λάθη, αλλά όχι και σε αυτό το βαθμό.

Τις τεχνικές ποινές που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός, τις δύο πρώτες, τα φάουλ που έχουν δοθεί, λες ότι δεν μπορεί να το δώσει κανονικός διαιτητής. Και οι διαιτητές δεν ήταν από την αλάνα. Είχαν εμπειρία. Με τα φάουλ του Παπαγιάννη και του Παπαπέτρου λες ότι κάτι δεν πάει καλά.

Τι συνέβη; Μετά το τέλος του τρίτου αγώνα, όπου ο Παναθηναϊκός είχε εύκολο απόγευμα, οι τρεις διαιτητές είδαν τον παρατηρητή, Τόμι Σχοινά, να μπαίνει στα αποδυτήρια και να τους λέει ότι «Τα πήγατε καλά. Έγιναν κάποια λάθη, αλλά είμαι ευχαριστημένος». Όσο μιλούσε, εκείνη την ώρα χτυπάει το τηλέφωνο του Σχοινά και στην άλλη άκρη ήταν ο επικεφαλής της ΚΕΔ, ο Νίκος Πιτσίλκας.

Ήσασταν εκτός τόπου και χρόνου. Σφυρίζατε φαντάσματα». Αυτά είπε. Ήταν ένα μήνυμα με συγκεκριμένους αποδέκτες. Ένα μήνυμα πριν τους τελικούς. Όλοι πλέον ξέρουν ότι ο Πιτσίλκας είναι προσκείμενος προς μία κατεύθυνση. Εκτός όλων των άλλων, έχει και το τοπικιστικό στοιχείο. Είναι Λαρισαίος. Με έναν πολλαπλό τρόπο, κατάφερε να περάσει το μήνυμά του».

Σχετικά άρθρα