Σε καταγγελία μέσω μιας μακροσκελούς ανάρτησής της στα social media προχώρησε η Πρίστινα, ομάδα του Κοσόβου. Συγκεκριμένα αναφέρει πως ανακάλυψε ότι πριν από την αναμέτρηση με την Τρέπτσα για τον ημιτελικό των playoffs του εγχώριου πρωταθλήματος πως κάποια άτομα προσέγγισαν τους Έλληνες διαιτητές, Ζάχαρη και Καρδάρη, με σκοπό να τους δωροδοκήσουν υπέρ της Τρέπτσα.

Η Ομοσπονδία του Κοσόβου έχει ζητήσει από την ΕΟΚ βοήθεια στο κομμάτι της διαιτησίας, η ΚΕΔ έστειλε διεθνείς διαιτητές για τα playoffs, όμως τελικά η κατάσταση έγινε περίπλοκη.

Στην ανακοίνωσή της η Πρίστινα αναφέρει πως οι διαιτητές αποδέχθηκαν το γεγονός και γι αυτό αποχώρησαν από το Κόσοβο και τελικά δεν σφύριξαν στην αναμέτρηση. Επίσης συμπλήρωνει πως μετέφεραν τα αποδεικτικά στοιχεία στην αστυνομία του Κοσόβου αναμένοντας διώξεις. Μάλιστα αναφέρουν πως θα ενημερωθεί και η FIBA, ενώ ήδη ερευνά πλέον την υπόθεση και η ΕΟΚ. Ζήτησε την επίσημη καταγγελία από την Πρίστινα και την Ομοσπονδία του Κοσσόβου (και όχι μια ανάρτηση στο facebook) και αναλόγως θα πράξει. Είτε θα προστατεύσει τους Ζαχαρή και Κάρδαρη αν αποδειχθεί “λάσπη”, είτε θα ανοίξει φάκελος αν υπάρξει κάτι επίσημο.

Η ανάρτηση της Πρίστινα αναφέρει:

“Αγαπητοί πολίτες της Δημοκρατίας του Κοσόβου,

Αγαπητοί φανς τους μπάσκετ,
Χάρη στις πληροφορίες των τίμιων ανθρώπων της πόλης μας, όπως και χάρη στην εξυπνάδα των ανθρώπων αφοσιωμένων στο κλαμπ μας, μετά από κάποιες αμφιβολίες ενημερώνουμε ότι στις 20 Απριλίου, την ακριβή μέρα του τρίτου ημιτελικούυ ανάμεσα στην Πρίστινα και την Τρέπτσα ανακαλύψαμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο στο μπάσκετ του Κοσόβου από την αρχή της ύπαρξής του και αποτρέψαμε τη μεγαλύτερη ηθική και αθλητική ζημιά στον σύλλογό μας.

Επιβεβαιώθηκε από πληροφορίες και από καταγραφές video, έχουμε ανακαλύψει και έχουμε αναφέρει για εγκληματική πράξη ένα άτομο, το οποίο είδαν να βάζει τους δύο διαιτητές του παιχνιδιού, Ζαχαρή και Κάρδαρη σε ένα αυτοκίνητο Mercedes και προσφέροντάς τους δωροδοκίες για το ματς της Πρίστινα με την Τρέπτσα, για χάρη των φιλοξενούμενων.

Αφού επιβεβαιώσαμε την υπίθεση ενημερώσαμε την ηγεσία της Ομοσπονδίας, η οποία μίλησε με τους διαιτητές και αποδέχθηκαν το γεγονός. Αυτός είναι ο λόγος που οι διαιτητές δεν σφύριξαν το παιχνίδι. Αναφέραμε το συμβάν στην αστυνομία του Κοσόβου πριν από την έναρξη του παιχνιδιού και περιμένουμε διώξεις ενάντια στα άτομα που εμπλέκονται όσο το δυνατόν συντομότερα.

Είμαστε αφοσιωμένοι στο πετυχαίνουμε αποτελέσματα μόνο με αθλητικά μέσα και όχι με οποιονδήποτε άλλον τρόπο. Έχουμε την ευθύνη τόσο επαγγελματική όσο και ηθική απέναντι σε όλους και ιδιαίτερα στους ειλικρινείς θεατές και τα αθώα παιδιά που έρχονται να δουν ένα όμορφο αθλητικό γεγονός και να στηρίξουμε την ομάδα της καρδιάς ώστε να μπορεί να κερδίζει με τίμιο τρόπο.

Για το μέλλον, καλούμε τις αρμόδιες αρχές του νόμου να κινητοποιηθούν για να σώσουν τον αθλητισμό και το μπάσκετ, να τιμωρήσουν όλους τους εμπλεκόμενους και να απαγορεύσουν οριστικά τις αθλητικές εκδηλώσεις όπου θέλουν να διαφθείρουν τη δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ, θα απευθυνθούμε στον μεγαλύτερο οργανισμό μπάσκετ, τη FIBA, τον Γραμματέα Ζαγκλή και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ο καθένας από αυτούς να λάβει μέτρα για να τιμωρήσει και να αποτρέψει τα χειρότερα φαινόμενα του αθλήματος.

Αγαπητοί φανς

Υποσχόμαστε ότι ο σύλλογός μας θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς και θα συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα έντιμων αθλητικών επιτευγμάτων. Μόνο με τιμή και ήθος γευόμαστε νίκες και τρόπαια. Απεναντίας, αυτοί δεν έχουν τιμή, γιατί είναι απατεώνες και διεφθαρμένοι γίνονται πρωταγωνιστές της ανέντιμης αθλητικής επιτυχίας.

ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΝΑΣΑΣ, ΠΡΙΣΤΙΝΑ!”.

Σχετικά άρθρα