Το Αιγάλεω νίκησε τον Έσπερο Καλλιθέας στο μεγάλο ντέρμπι του νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με τους φιλοξενούμενους να έχουν έντονα παράπονα με τα όσα συνέβησαν στο εξωαγωνιστικό κομμάτι και προχώρησαν σε καταγγελία, δημοσιεύοντας και το σχετικό video.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το ΔΣ του Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ μετά τον χθεσινό αγώνα Β΄ Εθνικής κατηγορίας, ης ανδρικής μας ομάδας μπάσκετ με τον Α.Ο.ΑΙΓΑΛΕΩ στο κλειστό ΣΤ.ΒΕΝΕΤΗΣ και ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση, ανακοινώνει- καταγγέλλει :

1.Φίλαθλοι μας λιγότεροι από 20 (γονείς παικτών, συγγενείς, μέλη του ΔΣ, παλαίμαχοι παίκτες) προσήλθαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα και ακολουθώντας τις οδηγίες των παραγόντων της γηπεδούχου ομάδας και τις υποδείξεις της αστυνομίας κάθισαν στις θέσεις των Φιλοξενούμενων στη Δυτική γωνία του γηπέδου, δίπλα στους οργανωμένους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδος. Επειδή χειροκροτούσαν τις προσπάθειες των παικτών μας περί το 4΄ λεπτό του Α δεκάλεπτου δέχτηκαν επίθεση με ακατανόμαστες χυδαίες φράσεις και εκφράσεις, από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας (διερχόμενοι εντός αγωνιστικού χώρου), με αποτέλεσμα τον άγριο προπηλακισμό τους και τον τραυματισμό του μέλους του ΔΣ και προέδρου της επιτροπής μπάσκετ Αντώνη Τσάτσου, τη διακοπή του αγώνα για πάνω από μία ώρα και την επανέναρξή του εφόσον με απόφαση των διαιτητών γινόταν εκκένωση του γηπέδου με τη παραμονή μόνο 10 φιλάθλων από κάθε ομάδα.
2.Καθ όλη τη διάρκεια της διακοπής, άγνωστοι εισερχόταν εντός αγωνιστικού χώρου, στα αποδυτήρια και στο γραφείο των διαιτητών.
3.4.Όταν ξανάρχισε ο αγώνας πάνω από 200 οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας, με την ανοχή του κομισάριου, των διαιτητών και της αστυνομίας, συγκεντρώθηκαν στην ανατολική εξέδρα του γηπέδου και σιγά σιγά και στη κεντρική συνεχίζοντες την απαράδεκτη και υβριστική συμπεριφορά τους προς τους παίκτες μας και τους διαιτητές!
Μάθαμε τους όρους «μεμονωμένα περιστατικά» «περιθωριακοί» «φανατικοί», «ανοχή» εμείς προσθέτουμε την λέξη ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. Έχουμε ιστορία, τηρούμε απαρέγκλιτα τις Καταστατικές μας αρχές κερδίζοντας την Πανελλήνια αναγνώριση, σεβόμαστε τη Φιλοξενία, τους νόμους και κανονισμούς.
5.Το βίντεο του αγώνα είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Και με την επιφύλαξη για την άσκηση παντός δικαιώματος μας”.