Εμφανώς ικανοποιημένος ήταν ο Όντετ Κάτας μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και της μεγάλης νίκης που πέτυχε ο Παναθηναϊκός.

Ο Ισραηλινός τεχνικός τόνισε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθειά τους. Ήταν πολύ επιθετικοί σε όλη τη διάρκεια και γι’ αυτό κερδίσαμε το ματς. Είναι ξεχωριστό για εμάς. Όχι μόνο η νίκη, αλλά επειδή μιλάμε για ένα ντέρμπι. Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Τα στοιχεία που έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο ήταν το πολύ καλό μας ξεκίνημα που μας έδωσε αυτοπεποίθηση. Ακολουθήσαμε το πλάνο μας πιστά. Με την απουσία του Νέντοβιτς πήγαμε σε ψηλότερα σχήματα, τα οποία λειτούργησαν πολύ καλά για εμάς. Κυριαρχήσαμε στα ριμπάουντ κι αυτό δείχνει ότι είχαμε πάθος και μεγάλη προσπάθεια. Δείξαμε χαρακτήρα όταν ο Ολυμπιακός πλησίασε. Μας έλειψε ο Νέντοβιτς, αλλά τα παιδιά που έπαιξαν στα γκαρντ βγήκαν μπροστά. Ίσως κάποιες φορές να μην ήταν το πιο όμορφο μπάσκετ, αλλά πήραμε μια μεγάλη νίκη».

Για το 25/25 του Παναθηναϊκού στις βολές είπε: «Δεν είναι πάντα έτσι. Είναι σπουδαίο και ξεχωριστό νούμερο το 25/25, αλλά δεν είναι σωστό να κρίνεις τους παίκτες σου από τα ποσοστά τους. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι πως πήραμε τα ριμπάουντ, χρησιμοποιήσαμε σωστά τα φάουλ, είχαμε επικοινωνία στην άμυνα και την επίθεση, είχαμε καλή επικοινωνία, ήμασταν επιθετικοί και δείξαμε χαρακτήρα. Δεν μπορείς να ελέγξεις πάντα τα ποσοστά σου, αλλά μπορείς να κάνεις κάποια άλλα πράγματα σωστά και εμείς το κάναμε».

Επίσης σημείωσε: «Αρχίσαμε με ψηλό σχήμα, με τον Παπαπέτρου στο “2”. Ήταν κάτι που είχα σχεδιάσει. Δεν λειτουργούν πάντα τόσο καλά τα πράγματα, αλλά επέμεινα σε αυτό επειδή λειτούργησε καλά. Ο Νέντοβιτς είναι σημαντικός στο σύστημά μας, μας έλειψε και ελπίζω να τον έχουμε σύντομα κοντά μας. Όμως πάντα πρέπει να εστιάζεις στους παίκτες που είναι διαθέσιμοι. Έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ και παίκτες με ταλέντο που μπορούν να βγουν μπροστά. Κάποιοι παίκτες μπορούν να αποκτήσουν πολλή αυτοπεποίθηση από αυτό το ματς, αλλά και γενικά ως ομάδας».

Σχετικά άρθρα