Λίγο πριν κλείσει τα 21 της χρόνια, η Κατερίνα Τσιμπίδη ετοιμάζεται να μπει στα παρκέ με τη φανέλα του Κρόνου Αγ. Δημητρίου όπου επέστρεψε μετά την παρουσία της στον Αθηναϊκό.

Το μπάσκετ είναι η μεγάλη της αγάπη και τα μαθηματικά, τα οποία σπουδάζει στο ΕΚΠΑ, ο μεγάλος της… έρωτας! Με την ίδια πάντως ευκολία που μπορεί και λύνει σύνθετα προβλήματα άλγεβρας και γεωμετρίας, μπορεί και ποζάρει μπροστά στο φωτογραφικό φακό και μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, η νεαρή γκαρντ/φόργουορντ ανεβάζει περισσότερο τη θερμοκρασία με μία αποκλειστική συνέντευξη-φωτογράφιση έκπληξη!

Φωτογραφίες: www.ishootyou.gr

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μια ομάδα για να αγωνιστείς σ’ αυτή;
Δε χρειάζονται πολλά πράγματα νομίζω. Αρκεί να υπάρχει καλό κλίμα και να γίνεται σωστή δουλειά. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις όμορφα και άνετα στο περιβάλλον εργασία σου για να μπορείς να αποδίδεις στο μέγιστο βαθμό.

Αν ήσουν προπονητής γιατί θα έβαζες την Κατερίνα Τσιμπίδη στο παρκέ;
Για την μπασκετική μου αντίληψη!

Τι σε παρακίνησε να ασχοληθείς με το μπάσκετ; Έχεις κάποιον παίκτη ή παίκτρια για πρότυπο;
Η μαμά μου ήταν αυτή που με έφερε σε επαφή για πρώτη φορά με το μπάσκετ επειδή έπαιζε και εκείνη. Πρότυπα δεν έχω, άλλα παίρνω θετικά στοιχεία από όλους τους παίκτες.

Αν σου ζητούσα να ξεχωρίσεις μια μόνο στιγμή από τη μέχρι τώρα πορεία σου στο χώρο του μπάσκετ, ποια θα ήταν αυτή και γιατί;
Πραγματικά δεν ξέρω! Προσπαθώ να σκεφτώ μια μόνο στιγμή, αλλά είναι πάρα πολλές που δεν μπορώ να αποφασίσω! (σ.σ. γέλια)

Ποιο είναι για σένα το βασικό συστατικό της επιτυχίας;
Να είναι δεμένη η ομάδα, να υπάρχει χημεία, πειθαρχία και κάθε μέρα να δουλεύουμε όλο και πιο σκληρά για το καλύτερο.

Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια νέα αθλήτρια, όπως εσύ, στην Ελλάδα; Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί περισσότερο;
Νομίζω πως δε δίνονται κίνητρα πλέον στα νέα παιδιά. Με ενοχλεί που το γυναικείο μπάσκετ είναι τόσο περιθωριοποιημένο. Ελπίζω και εύχομαι να αλλάξουν τα πράγματα γιατί το γυναικείο μπάσκετ έχει πολλά να προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό.

Είναι λοιπόν αδικημένο το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα…
Εννοείται πως είναι αδικημένο και μάλιστα πολύ. Υπάρχουν διακρίσεις και δυστυχώς μας αντιμετωπίζουν λες και είμαστε υποδεέστερες… Δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτό. Το μπάσκετ είναι ένα!

Πώς βίωσες την καραντίνα και γενικότερα όλη αυτή την κατάσταση με τον κορωνοϊό;
Μπορώ να πω ότι με βοήθησε σημαντικά στο να αναθεωρήσω πολλά πράγματα. Σίγουρα ήταν μια πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση για όλους μας, μέσα όμως από τις δυσκολίες γινόμαστε πιο δυνατοί και αναγνωρίζουμε τις αληθινές αξίες της ζωής.

Την κριτική πώς την αντιμετωπίζεις;
Πάντα μια κριτική είναι καλοδεχούμενη. Ειδικά στο χώρο του αθλητισμού δεν μπορείς να την αποφύγεις! Είναι, βέβαια, σημαντικό η κριτική να μη γίνεται κακοπροαίρετα.

Το χρήμα χαλάει τον άνθρωπο; Μπορεί να επηρεάσει μια νεαρή αθλήτρια όπως είσαι εσύ;
Δεν είναι απαραίτητο να τον χαλάσει, αλλά σίγουρα επηρεάζει πάρα πολύ ιδίως τις νέες αθλήτριες. Όλα είναι θέμα διαχείρισης. Όταν έρθουν τα χρήματα από αυτό που αγαπάς να κάνεις, πρέπει να μπορείς να το διαχειριστείς.

Πώς θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου με τρεις λέξεις;
Ξεροκέφαλη, ψυχρή, ήρεμη!

Ποιο είναι το μεγαλύτερο προτέρημά σου και ποιο το ελάττωμά σου;
Ελάττωμά μου, σίγουρα, είναι η τεμπελιά μου (σ.σ. γέλια). Προτέρημα… το μυαλό μου!

Τι σε κάνει ευτυχισμένη;
Τα απλά πράγματα

Τι πιστεύεις μετράει περισσότερο; Το ταλέντο, η δουλειά, ή η… τακτική;
Η αλήθεια είναι ότι για να πετύχεις χρειάζονται όλα! Αν λείπει κάτι από ταλέντο, τακτική και εργατικότητα είναι δύσκολο να τα καταφέρεις.

WHO IS WHO
Ημ. γέννησης: 8/9/2000
Τόπος γέννησης: Αθήνα
Ύψος: 1.74
Θέση: 2-3
Νο φανέλας: 5
Ομάδες: Αθηναϊκός, Κρόνος Αγ. Δημητρίου
Σπουδές: Μαθηματικό (ΕΚΠΑ)

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Ομάδα: Ολυμπιακός
Αριθμός: 5
Χρώμα: Μπλε ηλεκρίκ
Ταξιδιωτικός προορισμός: Οπουδήποτε αρκεί να υπάρχει καλή παρέα
Φαγητό: Μουσακάς
Ποτό: North

  • Απαγορεύεται η αντιγραφή και αναπαραγωγή των φωτογραφιών χωρίς προηγούμενη άδεια. Πληροφορίες στο basketworld.net@gmail.com

 

Σχετικά άρθρα