Τον διαιτητή Γιώργο Ανδρικόπουλο θεωρεί ως τον κύριο υπαίτιο για την ήττα (82-78) από το Περιστέρι η ομάδα της Λάρισας.

Οι Θεσσαλοί κατέθεσαν αρχικά ένταση καθώς θεωρούν πως στη φάση της τελευταίας ελεύθερης βολής του Παναγιώτη Βασιλόπουλου οι διαιτητές (Κορομηλάς, Ανδρικόπουλος, Κοϊμτζόγλου) κακώς μέτρησαν για δύο πόντους, ενώ σε νέα ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο αλλοίωση αποτελέσματος και με αποφάσεις που προσβάλλουν τόσο το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και γενικά τη διαιτησία.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ για την ένσταση που κατέθεσε:

«Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory ενημερώνει πως καταθέτει ένσταση για την τελευταία φάση του Περιστερίου στον αγώνα απέναντι στην ομάδα μας, που ολοκληρώθηκε με 82-78 υπέρ των γηπεδούχων για την όγδοη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League.

Πιο συγκεκριμένα η ένσταση αναφέρει το εξής: “Στη φάση της τελευταίας βολής του αγώνα, η μπάλα πέρασε μέσα στο καλάθι, οπότε θεωρούμε πως δεν μπορεί να μετρήσει από τους διαιτητές της αναμέτρησης ως δίποντο”».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ για την αλλοίωση αποτελέσματος:

«Η Διοίκηση της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει το γεγονός της αλλοιώσεως του τελικού αποτελέσματος στην εκτός έδρας αναμέτρηση εναντίον του Περιστερίου.

Ως εκ τούτου, καταθέσαμε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ένσταση, την οποία και θα υποστηρίξουμε στα αρμόδια όργανα.

Η απόφαση του δεύτερου διαιτητή, κ. Γιώργου Ανδρικόπουλου, να μετρήσει ως δίποντο βολή θεωρώντας κακώς – κάκιστα ότι υπήρξε παρέμβαση αθλητού μας, αν μη τι άλλο δείχνει πρωτίστως έλλειψη σεβασμού προς το ελληνικό μπάσκετ και την ελληνική Διαιτησία, διότι, με την εν λόγω απόφαση αλλοιώνει πρωτεύοντος ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και δευτερευόντως, προσβάλλει τη διαιτησία.

Θεωρούμε, εν κατακλείδι, ανεπίτρεπτη μια τέτοια απόφαση από έναν έμπειρο διαιτητή, που καταδίκασε την ομάδα μας στην εκτός έδρας ήττα. Παράλληλα, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε τα… δύο φάουλ που έγιναν στην τελευταία επίθεση της Ομάδας μας πάνω στον Σμιθ και τα οποία αγνοήθηκαν».

Σχετικά άρθρα