Ο Δημήτρης Κατσίβελης θα είναι ο αρχηγός της εθνικής ανδρών στους δύο τελευταίους αγώνες της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με Σερβία στο κλειστό των Άνω Λιοσίων (24/2) και με Λετονία εκτός έδρας (27/2).

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), σχολίασε το γεγονός ότι θα φορά το περιβραχιόνιο:

«Μεγάλη τιμή, τι να λέμε τώρα… Ούτε που το είχα φανταστεί τότε που αρχίσαμε αυτή τη διαδικασία των προκριματικών και ήμουν κι εγώ παρών. Τιμή ήταν έτσι κι αλλιώς η παρουσία μου στην ομάδα, οι κλήσεις που δεχόμουν για να βοηθάω στις δύσκολες πορείες και τους μεγάλους στόχους που είχαμε. Και φτάσαμε έτσι να έχουμε εξασφαλίσει πια την τρίτη πρόκριση μέσω των “παράθυρων”, δύο Παγκόσμια, ένα Πανευρωπαϊκό, να είναι πάντα παρούσα η Εθνική Ανδρών στα μεγάλα ραντεβού».

«Ο κόσμος σε όλη αυτή την πορεία δεν έλειψε ποτέ από δίπλα μας, την αγαπάνε την Εθνική οι φίλαθλοι και το δείχνουν πάντα. Όπου κι αν έχουμε παίξει τους είχαμε κοντά και μας βοήθησαν πολύ, είναι μέρος της προσπάθειας και θεωρώ βέβαιο ότι θα είναι κοντά και σε αυτό το, ας το πούμε αποχαιρετιστήριο, παιχνίδι για να κλείσουμε όλοι μαζί την πορεία που έφερε την πρόκριση στο Παγκόσμιο» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την πρόκριση της εθνικής στην τελική φάση παρά την απουσία των μεγάλων ονομάτων σε πολλά παιχνίδια, ο έμπειρος γκαρντ είπε: «Εντάξει, υπάρχει η λογική, αλλά νομίζω με την πορεία αυτού του θεσμού, από την πρώτη φορά κιόλας, έγινε συνείδηση στον κόσμο ότι όποιος φοράει τη φανέλα της Εθνικής και το αξίζει και το νιώθει ως υπέρτατη αθλητική τιμή και κάνει τα πάντα για να δικαιώσει την κλήση. Όπως μας είπε και ο κόουτς στην πρώτη συγκέντρωση, στο μυαλό όλων υπάρχει αρχικά το να νικάμε κάθε παιχνίδι, αλλά κι αν κάποτε δεν τα καταφέρνουμε να έχουμε δώσει τα πάντα προσπαθώντας και εν συνεχεία, να έχουμε το κίνητρο του να διεκδικήσουμε μια θέση για τη διοργάνωση του καλοκαιριού».

Σχετικά άρθρα