Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος το 2017 σε δήλωση του: «Δεν είναι ότι δεν έχω πάρει ευκαιρίες, αλλά δε τις έχω πάρει με το σωστό τρόπο»Εδώ θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ο Διαμαντίδης πήγε από τον Ηρακλή στον Παναθηναϊκό στα 24. Ο Παπαλουκάς από τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό στα 24. Ο Σπανούλης από το Μαρούσι στον Παναθηναϊκό στα 23. Για να γυρίσουμε πάλι στον Χαραλαμπόπουλο…

Είδα για πρώτη φορά το Βασίλη να παίζει στα μίνι του Αιγάλεω, παρότι είχα δει πολλά παιδιά που έπαιξαν τελικά στην Α1 και στις Εθνικές ομάδες μου έκανε τεράστια εντύπωση, ήταν κάτι το ανεπανάληπτο για την ηλικία του.

Θυμάμαι στα Τουρνουά του Εσπέρου για μικρές ηλικίες να βγαίνει πάντα M.V.P. Σε κάθε αγώνα με το Αιγάλεω 30 πόντους και 20 ριμπάουντ.

Έπαιξε στην Εθνική Παίδων από τα 14 δηλαδή δύο χρόνια πιο μπροστά απ’ την ηλικία του. Συνολικά τρία χρόνια Εθνική παίδων κάτι που δεν είχε ξαναγίνει.

Στα 15 ήρθε η μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό (και το 1ο επαγγελματικά συμβόλαιο) όπου έκανε πλάκα.. τα επόμενα χρόνια στα πρωταθλήματα παίδων, εφήβων και Νέων αφού ο σύλλογος είχε μαζέψει ότι καλύτερο υπήρχε στην Ελλάδα.

Πανευρωπαϊκό Εφήβων 1995.. 1η θέση και MVP, Euroleugue 2014-15 με μεγάλη συμμετοχή, προπέρσινο Ελληνικό πρωτάθλημα και τόσα άλλα μέχρι που φτάσαμε στη φετινή διάκριση και το νέο MVP. Ρέκορμαν στις μικρές ηλικίες σε συμμετοχές.

Κάτι όμως δεν πάει καλά…
Κάτι δεν μας αρέσει στην ιστορία…
Τι δεν γίνεται σωστά;

Κατ’ αρχάς οι προσδοκίες ήταν εξαρχής πολύ μεγάλες, όλοι νόμιζαν ότι είναι ο νέος Διαμαντίδης… Ηρεμήστε σας παρακαλώ και σοβαρευτείτε.

Έχετε καταλάβει τι απαιτήσεις υπάρχουν; Όλα ήταν εύκολα (παιδί μπροστά απ’ την ηλικία του βιολογικά και σωματικά) τώρα όμως ανεβαίνουν επίπεδο και οι υπόλοιποι.

Του είχατε έτοιμα πρωταθλήματα στις μικρές ηλικίες (συμπαίκτες Διαμαντάκο, Παπαγιάννη, Λούντζη, Κόνιαρη… κλπ.,) πώς να εξελιχθεί;

Στη θέση 4 έκανε πλάκα στα παιδοεφηβικά
(εκεί τον εβαζαν για να κερδίζουν…)
για να παίξει μπάσκετ στο ανώτερο επίπεδο πρέπει να γίνει τριάρι… (έχει ύψος 2.02)
κι εδώ ξεκινάει και τελειώνει το πρόβλημα.
Μπορεί να γίνει ένα κορυφαίο τριάρι;

Από φυσικές ικανότητες πως πάμε;
Το μυοσκελετικό του σύστημα αντέχει για να κυνηγάει στη περιφέρεια;
Μπορεί να παίξει άμυνα ασσόδυα και να σπρώχνει θηρία Αμερικάνους;
Μπορεί να γίνει καλός πασέρ και συμπαίκτης;
Μπορεί να σταματήσει να κάνει δηλώσεις και να κάνει πιο εξειδικευμένη προπόνηση;
Μπορεί να πάει σε μία ομάδα και να του επιτρέπουν να κάνει λάθη για να μάθει;

Το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη παιδιά σαν τον Χαραλαμπόπουλο.
Μεγάλη προσοχή στο παιδί σ’ όσους είναι δίπλα του… τι του λένε.

Καλή επιτυχία Βασίλη στη προσπάθειά σου, είμαστε δίπλα σου.

«Basketball is life», Διονύσης Γκιουλέας

Σχετικά άρθρα