Η Εθνική μπάσκετ των Γυναικών ξεκίνησε με νίκη επί της Πορτογαλίας τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ και αύριο θα επιδιώξει το 2Χ2 υποδεχόμενη τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Κώστας Κεραμιδάς έκανε λόγο για ένα δύσκολο παιχνίδι ωστόσο υπογράμμισε πως η «γαλανόλευκη» θα δώσει και τη ψυχή της για τη νίκη.

«Η 4η θέση στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό μας έδωσε τη δυνατότητα να αποφύγουμε μεγαθήρια στον όμιλο. Από την άλλη ούτε εμείς είμαστε μεγαθήριο και έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις ομάδες καλύτερες από την Βουλγαρία και την Ελβετία που είχαμε στον όμιλο μας στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ. Βέβαια έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε και πρώτοι στον όμιλο. Η Μεγάλη Βρετανία είναι μια πολύ καλή ομάδα, διαθέτει τέσσερις παίκτριες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα και μία από αυτές μάλιστα παίζει και στο WNBA. Εμείς έχουμε μόνο την Σπανού. Όμως και οι υπόλοιπες παίκτριες είναι καλές και η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει αξιόλογη ομάδα. Το παιχνίδι είναι δύσκολο για εμάς, αλλά η Εθνική τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι το βασικότερό μας όπλο. Θα δώσουμε και την ψυχή μας για τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι» επισήμανε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Σχετικά άρθρα